«Μας είναι αδιάφορο εάν η κυβέρνηση δεν θέλει να αποκαλύπτουμε σκάνδαλα», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Μαρινάκης απατώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Economist, Alasdair Ross, σχετικά με τη σχέση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κυβέρνησης, τονίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε: Μαρινάκης στο συνέδριο του Economist και του powergame.gr: "Στην Ελλάδα υπάρχουν ακρίβεια, σκάνδαλα και συγκαλύψεις"


Ο δημοσιογράφος του Economist Alasdair Ross έθεσε καίριο ερώτημα σχετικά με τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης ως βασικού πυλώνα της δημοκρατίας. Αναφέρθηκε στην παγκόσμια ένταση που παρατηρείται μεταξύ κυβερνήσεων και δημοσιογραφικών οργανισμών, ζητώντας την άποψη του Ευάγγελου Μαρινάκη για την κατάσταση στην Ελλάδα, με τον επικεφαλής της Alter Ego Media να σημειώνει τρία βασικά σημεία: 1ον ότι ελευθερία του λόγου παραμένει απαραβίαστη, 2ον ότι οι δημοσιογράφοι έχουν πλήρη ελευθερία να γράφουν ό,τι θεωρούν ορθό και 3ον ότι η άποψη της κυβέρνησης για το περιεχόμενο είναι εντελώς αδιάφορη.

Η ερώτηση του Alasdair Ross και η απάντηση του Ευάγγελου Μαρινάκη σχετικά με τη σχέση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κυβέρνησης

Ερώτηση του Alasdair Ross δημοσιογράφου Economist: Λοιπόν συζητήσαμε για την σημασία των δημοκρατικών θεσμών. Τα ΜΜΕ είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας ή έτσι θα έπρεπε. Παγκοσμίως υπάρχει ένταση μεταξύ κυβερνήσεων και μέσων ενημέρωσης. Είστε σημαντική προσωπικότηατα στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης εδώ. Ποια είναι η άποψή σας; Πώς είναι οι σχέσεις σας με την κυβέρνηση, γενικά των ΜΜΕ με τις αρχές στην Ελλάδα;

Ευάγγελος Μαρινάκης: «Ο όμιλός μας είναι ο μεγφαλύτερος στα ΜΜΕ και εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Άρα πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι. Πρέπει να δρούμε σωστά για τους μετόχους μας. Το σημαντικό είναι οι Έλληνες να ακούν την αλήθεια από τα μεγάλα μέσα. Λοιπόν όταν παρουσιάζεις στο κοινό τα γεγονότα ή αποκαλύπτεις ένα σκάνδαλο και η κυβέρνηση δυσαρεστείται πρέπει να το αποδεχτείς, να συνεχίσεις τη δουλειά σου ανεμπόδιστα. Αυτό που έχουμε τονίσει εγώ ως ιδιοκτήτης και σε όλους τους εργαζόμενους είναι ότι υπάρχει ένα πράγμα που κανείς δεν θα αγγίξει, την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία να γράφουν ο,τι θεωρούν σωστό. Το αν αρέσει ή όχι στην κυβέρνηση για εμάς είναι εντελώς αδιάφορο».