Δυναμικοί οι πυρήνες του Αλέξη Τσίπρα στην "Αυγή": Ο προβληματισμός της Κουμουνδούρου και οι αντιδράσεις
Δείτε το ρεπορτάζ
Η επιρροή του Αλέξη Τσίπρα στα δημοσιογραφικά στελέχη της "Αυγής" και του "Στο Κόκκινο" προκαλεί ανησυχία στην Κουμουνδούρου, την ώρα που ο Φάμελλος επιχειρεί να επιβάλει ενιαία γραμμή στα media του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ πιο δύσκολο απ' ό,τι ανέµενε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Σωκράτης Φάµελλος είναι τελικά το εγχείρηµα να ελεγχθεί πλήρως το δηµοσιογραφικό δυναµικό που έχει αποµείνει στα media της Κουµουνδούρου σε ό,τι αφορά την τήρηση της κοµµατικής γραµµατείας έναντι των πρωτοβουλιών Τσίπρα, ιδιαιτέρως µετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού από το βουλευτικό αξίωµα.
Βλέπετε, ο κύκλος των συνοµιλητών του Αλέξη Τσίπρα, κυρίως στους κόλπους της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθµού «Στο κόκκινο», παραµένει διευρυµένος και δηµοσιογραφικά ισχυρός είτε πρόκειται για νυν είτε για πρώην στελέχη τους. ∆εν θα πρέπει άλλωστε να λησµονείται ότι ο επί χρόνια αρθρογράφος της κοµµατικής εφηµερίδας Θανάσης Καρτερός ασχολείται πλέον αποκλειστικά µε τους σχεδιασµούς του πρώην πρωθυπουργού.
Η επιρροή Τσίπρα στα media του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογράφοι που κινούνται εκτός κομματικής γραμμής
Στο πλαίσιο αυτό και µε φόντο την ξεκάθαρη τοποθέτηση της «Εφηµερίδας των Συντακτών», η οποία στην εποχή Μελισσανίδη είναι εµφανώς θετικά διακείµενη στις πρωτοβουλίες του άλλοτε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκεκριµένη µερίδα δηµοσιογράφων επιχειρεί να µπει στο σχετικό «γαϊτανάκι», διατηρώντας ωστόσο τα προσχήµατα και τις ισορροπίες (τις περισσότερες φορές) για ευνόητους λόγους. Όπως λένε µάλιστα εκείνοι που ξέρουν από πρώτο χέρι πρόσωπα και καταστάσεις, οι πρωτοβουλίες αυτές, τουλάχιστον σε ένα σηµαντικό κοµµάτι, δεν συνιστούν προϊόν οποιασδήποτε συνεννόησης µε το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, αλλά αποτέλεσµα ιδίας πρωτοβουλίας και δηµοσιογραφικής άποψης, δεδοµένης τόσο της σύνδεσής τους µε τον Αλέξη Τσίπρα όσο και της πεποίθησής τους όπου µπορεί και πάλι να παίξει κεντρικό ρόλο στα πράγµατα της Κεντροαριστεράς. Μένει να φανεί η αντίδραση της ηγεσίας Φάµελλου, αλλά και στελεχών τύπου Πολλάκη και Παππά, οι οποίοι ξορκίζουν τις κινήσεις του άλλοτε τοτέµ της πρώτης φοράς αριστερά... είτε στις ιδιωτικές τους συζητήσεις είτε (κυρίως ο πρώτος) στη δηµόσια σφαίρα.
Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών