Η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση του revenge porn βίντεο που αφορά την Ιωάννα Τούνη δεν ολοκληρώθηκε όπως αναμενόταν, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης και τον επαναπροσδιορισμό της για τις 20 Φεβρουαρίου 2026. Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, είχε προγραμματιστεί η προβολή του επίμαχου οπτικού υλικού μέσα στη δικαστική αίθουσα. Ωστόσο, η διαδικασία δεν έφτασε ποτέ σε αυτό το στάδιο, καθώς οι καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων διήρκεσαν περισσότερο από το αναμενόμενο, οδηγώντας στη διακοπή της συνεδρίασης.

Διαβάστε: Ιωάννα Τούνη: Διακόπηκε η δίκη για το revenge porn -Το επίμαχο βίντεο παρέμεινε κρυφό

Ιωάννα Τούνη: Η τοποθέτηση της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Μετά τη διακοπή της δίκης, η Σωτηρία Πανουσάκη, δικηγόρος των κατηγορουμένων, μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα Δεν Γίνεται» στον Alpha, σχολιάζοντας όσα ακούγονται γύρω από την υπόθεση. «Βλέπω από τις δηλώσεις της μηνύτριας ότι ζητούν μία συγγνώμη. Είναι πάρα πολύ άβουλο να ζητήσει κάποιος συγγνώμη την στιγμή που δεν αποδέχεται ότι έχει τελέσει μία άδικη πράξη. Το βίντεο θα προβληθεί και θα αποδειχθεί πραγματικά από την επισκόπησή του και από το δικαστήριο, εάν αυτό που ισχυρίζεται η μηνύτρια ή οι κατηγορούμενοι είναι αληθές. Είναι ένα ισχυρό αποδεικτικό υλικό και από αυτό κάποια πράγματα μπορούν πράγματι να εξαχθούν, αλλά δεν είναι μόνο το βίντεο.

Υπάρχει ένας κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται την ύπαρξή του στον χώρο όπου φέρεται ότι έχει ληφθεί το συγκεκριμένο υλικό. Υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν τη θέση του ότι δεν βρισκόταν εκεί. Επομένως, έχουμε να κάνουμε με ένα πράγματι σοβαρό αποδεικτικό μέσο, αλλά υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά μέσα τα οποία θα αναδειχθούν στο δικαστήριο».

Τι δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετά τη δίκη

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», παρουσιάζοντας τη δική του νομική οπτική για την υπόθεση. «Το έγκλημα είναι ότι έγινε μια παράνομη καταγραφή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων της ερωτικής στιγμής από τον συμμετέχοντα με την κυρία Τούνη και ο άνθρωπος ο οποίος κατέγραψε αυτή τη σκηνή ήταν όχι απλώς φίλος του, της εμπιστοσύνης του, γι' αυτό γέλαγαν. Συμμετέχει αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες που έχει κι αυτός που κάνει σεξ με την κυρία Τούνη. Από κοινού είναι οι πράξεις».

"Δεν βλέπω καμία μεταμέλεια"

Ο γνωστός ποινικολόγος συνέχισε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, σχολιάζοντας τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. «Όταν αναρωτιέμαι, θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη η κυρία Τούνη γιατί αυτοί είναι τα θύματα; Διότι είπαν μάλιστα ότι μετά από αυτό το βίντεο, οι followers της κυρίας Τούνη πήγανε στο 1.200.000. Δηλαδή βλέπετε μια στάση η οποία είναι ενοχλητική. Δηλαδή δεν βλέπεις καμία μεταμέλεια. Ίσα ίσα. Αν αυτά υιοθετηθούν από το δικαστήριο, τότε θα έχουμε μια πρωτοφανή απόφαση. Σας το λέω ειλικρινά. Όπου θα έχεις το υλικό του εγκλήματος, θα χαμογελάει ο δράστης μαζί με τον συνεργό του και εκεί θα πούμε ότι δεν τον είδε και χαμογελούσε το βράδυ σ’ έναν άγνωστο;».

"Αν τα πιστέψει αυτά δικαστής, να φύγω από τη χώρα"

Ο κ. Δημητρακόπουλος ολοκλήρωσε με μία από τις πιο έντονες τοποθετήσεις του: «Ήταν βράδυ και μπήκε το φλας του κινητού. Όχι απλώς τον έβλεπε. Μα τώρα αστειότητες τώρα να λέμε ότι δεν τον έβλεπε. Αστειότητες. Είναι επιχειρήματα που σας ξαναλέω, έτσι, όταν τα ακούσει ένα παιδάκι θα γελάσει. Κι όμως με αυτά τα επιχειρήματα προσπαθούν να πείσουν το δικαστήριο. Και ξαναλέω: δημόσια. Εάν δικαστής πιστέψει αυτά τα γελοία επιχειρήματα, τα οποία ένα παιδάκι δεν θα τα δεχόταν, ότι δηλαδή κάνω έρωτα, δίπλα μου είναι ένας άγνωστος, τον βλέπω και του χαμογελάω, έναν άγνωστο, εκεί πέρα, να φύγω από τη χώρα».