Κυρανάκης Face 2 Face με την Κατερίνα Παναγοπούλου: "Στα Τέμπη είχε μπει κι άλλο τρένο στη λάθος γραμμή" (Βίντεο)
Τι αποκαλύπτει στο Face 2 Face
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών μιλά για Τέμπη, κυκλοφοριακό και πολιτική
Καλεσμένος στο vidcast των ΝΕΩΝ «Face 2 Face» βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στην Κατερίνα Παναγοπούλου για τα ανοιχτά μέτωπα στις μεταφορές, την τραγωδία των Τεμπών και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην ασφάλεια των τρένων στην Ελλάδα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας ότι το ανθρώπινο λάθος δεν μπορεί να αποτελεί τη μοναδική γραμμή άμυνας στα συστήματα μεταφορών. Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία πολλαπλών δικλείδων ασφαλείας που να λειτουργούν συμπληρωματικά, ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο η πιθανότητα ενός μοιραίου σφάλματος.
Κυρανάκης: Τι είπε για τη μοιραία νύχτα στα Τέμπη
Αναφερόμενος στη νύχτα του δυστυχήματος, ο κ. Κυρανάκης σημείωσε ότι δεν επρόκειτο για ένα και μόνο λάθος, υποστηρίζοντας πως «είχε μπει κι άλλο τρένο στη λάθος γραμμή». Υπογράμμισε ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ασφαλή μόνο όταν τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας και όταν λειτουργούν σωστά τα τεχνολογικά συστήματα υποστήριξης.Όπως ανέφερε, η τεχνολογία επιτρέπει πλέον την ύπαρξη περισσότερων επιπέδων ελέγχου, ώστε να περιορίζονται τα ανθρώπινα λάθη, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η βασική κατεύθυνση της πολιτικής του υπουργείου.
Κυρανάκης: Κυκλοφοριακό, πολιτική και προσωπικές αναφορές
Στη συνέντευξη έγινε αναφορά και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας, καθώς και στο επεισόδιο με την Πέτη Πέρκα στη Βουλή. Ο κ. Κυρανάκης μίλησε επίσης για τη σημερινή του άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτοντας ότι γνώρισε τον πατέρα του για πρώτη φορά σε ηλικία τριάντα ετών.
En