Eurovision 2026: Το "Ferto" του Akyla έκανε 1 εκατ. views στο Youtube σε λιγότερο από 24 ώρες και άφησε πίσω τα φαβορί (Βίντεο)
"Γατάκια είστε τρελοί, σας αγαπώ πάρα πολύ"
Ο Akylas πανηγύρισε δημόσια την εντυπωσιακή ανταπόκριση στο βίντεο της εμφάνισής του με το "Ferto", μετά την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό της Eurovision 2026
Η εμφάνιση του Akyla στον Α’ ημιτελικό της Eurovision 2026 προκάλεσε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό, καθώς το βίντεο με το «Ferto» έγινε το πρώτο από τη βραδιά που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες. Ο Έλληνας εκπρόσωπος, μετά την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του μέσα από ανάρτηση στο Instagram.
Διαβάστε: Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - "Πονάω λίγο" (Βίντεο)
Το βράδυ της Τρίτης 12 Μαΐου 2026, ο Ακύλας ανέβηκε στη σκηνή του Wiener Stadthalle στη Βιέννη και παρουσίασε το «Ferto», εξασφαλίζοντας για την Ελλάδα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Λίγο μετά την εμφάνισή του, το βίντεο της ερμηνείας ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube και μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο κατάφερε να φτάσει το 1 εκατομμύριο προβολές. Ο τραγουδιστής αντέδρασε με ενθουσιασμό το βράδυ της Τετάρτης, δημοσιεύοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram απόσπασμα από την εμφάνισή του. Στη λεζάντα της ανάρτησής του έγραψε: «1.000.000 προβολές σε λιγότερες από 24 ώρες. Ferto, γατάκια είστε τρελοί, σας αγαπώ πάρα πολύ».
Σύμφωνα με την εικόνα των προβολών το πρωί της Πέμπτης, η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση με περίπου 1,2 εκατομμύρια views. Δεύτερη από τον Α’ ημιτελικό ερχόταν η Πολωνία με 822.000 προβολές, ενώ στην τρίτη θέση βρισκόταν η Ιταλία με 794.000 προβολές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σύγκριση με τη Φινλανδία, η οποία θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη και βρίσκεται στην κορυφή των στοιχημάτων. Το βίντεο της φινλανδικής εμφάνισης από τον ημιτελικό είχε φτάσει τις 667.000 προβολές, αριθμός σημαντικός, αλλά αρκετά χαμηλότερος από την επίδοση του Akyla. Το γεγονός ότι το ελληνικό βίντεο κατέγραψε τέτοια δυναμική σε λιγότερο από 24 ώρες δημιουργεί ένα ισχυρό θετικό κλίμα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας, λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Σαββάτου.
Διαβάστε: Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - "Πονάω λίγο" (Βίντεο)
Ο Ακύλας πανηγύρισε το 1 εκατ. προβολές για το «Ferto»
Το βράδυ της Τρίτης 12 Μαΐου 2026, ο Ακύλας ανέβηκε στη σκηνή του Wiener Stadthalle στη Βιέννη και παρουσίασε το «Ferto», εξασφαλίζοντας για την Ελλάδα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Λίγο μετά την εμφάνισή του, το βίντεο της ερμηνείας ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube και μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο κατάφερε να φτάσει το 1 εκατομμύριο προβολές. Ο τραγουδιστής αντέδρασε με ενθουσιασμό το βράδυ της Τετάρτης, δημοσιεύοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram απόσπασμα από την εμφάνισή του. Στη λεζάντα της ανάρτησής του έγραψε: «1.000.000 προβολές σε λιγότερες από 24 ώρες. Ferto, γατάκια είστε τρελοί, σας αγαπώ πάρα πολύ».Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η εμφάνιση του Ακύλα με την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού
Η σκηνική παρουσία του Ακύλα στο Wiener Stadthalle είχε την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού και βασίστηκε σε έντονες εναλλαγές, με μια τηλεοπτική αφήγηση που ένωσε το σύγχρονο στοιχείο με πιο κλασικές αναφορές. Το «Ferto» παρουσιάστηκε ως μια εμφάνιση υψηλής έντασης, με ρυθμό, κίνηση και εικόνα που στόχευε να μείνει στη μνήμη του κοινού. Η ανταπόκριση στο YouTube δείχνει πως η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να ξεχωρίσει όχι μόνο στη σκηνή, αλλά και στο ψηφιακό αποτύπωμα της βραδιάς. Το πρωί της Πέμπτης, το βίντεο της Ελλάδας είχε φτάσει περίπου τις 1,2 εκατομμύρια προβολές, αφήνοντας πίσω του τις υπόλοιπες εμφανίσεις του Α’ ημιτελικού.
Η Ελλάδα μπροστά από Πολωνία, Ιταλία και Φινλανδία
Σύμφωνα με την εικόνα των προβολών το πρωί της Πέμπτης, η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση με περίπου 1,2 εκατομμύρια views. Δεύτερη από τον Α’ ημιτελικό ερχόταν η Πολωνία με 822.000 προβολές, ενώ στην τρίτη θέση βρισκόταν η Ιταλία με 794.000 προβολές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σύγκριση με τη Φινλανδία, η οποία θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη και βρίσκεται στην κορυφή των στοιχημάτων. Το βίντεο της φινλανδικής εμφάνισης από τον ημιτελικό είχε φτάσει τις 667.000 προβολές, αριθμός σημαντικός, αλλά αρκετά χαμηλότερος από την επίδοση του Akyla. Το γεγονός ότι το ελληνικό βίντεο κατέγραψε τέτοια δυναμική σε λιγότερο από 24 ώρες δημιουργεί ένα ισχυρό θετικό κλίμα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας, λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Σαββάτου.Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
En