Στην μάχη της ενημέρωσης μπαίνει δυναμικά η δημόσια τηλεόραση. Ειδικότερα, έρχεται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, στις 05:00 η πρεμιέρα της εκπομπής «Σαββατοκύριακο από τις 5», στο ΕΡΤ NEWS, με τα ηνία να έχουν αναλάβει ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη.

Διαβάστε: Γιώργος Λιάγκας: Η ημερομηνία που κάνει πρεμιέρα το "Πρωινό" στον ANT1

"Σαββατοκύριακο από τις 5": Στόχος η σωστή και έγκυρη ενημέρωση

Οι δύο έμπειροι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές έχουν ως πρωταρχικό στόχο την σωστή και έγκυρη ενημέρωση του κοινού. Πιο συγκεκριμένα, θα καταγράφουν τις πρώτες ειδήσεις, γεγονότα και εικόνες, καθώς και πρόσωπα της επικαιρότητας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.     

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Η ενημέρωση συνεχίζει δυναμικά στο ΕΡΤnews από το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, στις 05:00 με την πρεμιέρα της εκπομπής “Σαββατοκύριακο από τις 5”. Ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη καταγράφουν τις πρώτες ειδήσεις, γεγονότα και εικόνες, καθώς και πρόσωπα της επικαιρότητας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με συνεχή ροή ειδήσεων, ρεπορτάζ, απευθείας συνδέσεις και συνεντεύξεις, η εκπομπή παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναδεικνύει τις σημαντικότερες πτυχές τους».


Το trailer της νέας εκπομπής: «Σαββατοκύριακο από τις 5»: