Την ώρα που ο µικροµέτοχος του ΟΠΑΠ, ∆ηµήτρης Μελισσανίδης, πιέζει προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του deal ανάµεσα στους Τσέχους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ και τον ισχυρό άνδρα του Alpha, ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, η κυβέρνηση δείχνει να επιθυµεί να ξαναβάλει στο παιχνίδι της τηλεόρασης τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Ο τελευταίος, που φέρεται να είχε επαφές µε υψηλόβαθµα κυβερνητικά στελέχη, πείστηκε ότι είναι αναγκαιότητα να συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τη δηµιουργία τηλεοπτικού σταθµού. Το Μέγαρο Μαξίµου θεωρεί ότι θα µπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου µια κουβέντα ανάµεσα στον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά και τον Ιβάν Σαββίδη.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την προηγούµενη εβδοµάδα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, µε τον ιδιοκτήτη του Alpha, ο τελευταίος κατέστησε σαφές προς τον συνοµιλητή του ότι, παρά το γεγονός πως έχει «παγώσει» το deal µε τον ΟΠΑΠ, εκτιµά ότι στο τέλος θα υπάρξει αίσια έκβαση.

Από κει και πέρα και σε ό,τι αφορά την επιθυµία της κυβέρνησης να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επαφών µε τον Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Κοντοµηνάς, όχι µόνο δεν δείχνει διαθέσιµος, αλλά, απεναντίας, στέλνει το µήνυµα ότι «µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ δυσκολεύεται ακόµη και να συνυπάρξει στο ίδιο πεζοδρόµιο». Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι αποκλείει κάθε ενδεχόµενο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι µε τον οµογενή επιχειρηµατία, ακόµη και αν υπάρξει πρόταση για σύµπραξη του Ιβάν µε τους Τσέχους του ΟΠΑΠ