«Δεν θα αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του ΔΟΛ». Αυτό ανέφερε ο Βασίλης Μουλόπουλο,  σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

«Ο ΔΟΛ ήταν κατεξοχήν οι εφημερίδες της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Της κεντροαριστεράς μετά. Εκεί θα μείνουν», τόνισε στο ραδιόφωνο του Alpha 989, χαρακτηρίζοντας “πολιτικά παιχνίδια" τις αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον ρόλο του στον ΔΟΛ.

Στην ερώτηση πως απαντά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αλώσει τον Οργανισμό σημείωσε ότι «με άλλες μεταγραφές δεν τους είδα να ανησυχούν». Και πρόσθεσε: «Μήπως θεωρούν τσιφλίκια τους όλα αυτά και δεν θέλουν να τα χάσουν; Δεν πρόκειται να γίνει το συγκρότημα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του ΔΟΛ. Η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί, αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης. Απλώς η κριτική δεν πρέπει να είναι πεζοδρομίου».

Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού, ξεκαθάρισε πως «ο Μουλόπουλος δεν έχει λεφτά. Δεν είναι πλούσιος ούτε από τη δημοσιογραφία ούτε από την πολιτική. Δεν είναι επενδυτής. Πηγαίνει γι’ αυτό τον λόγο. Καταρχάς να διατηρηθούν οι 400 θέσεις εργασίας. Κι έπειτα για να μπορέσουν να πληρωθούν».

Σχετικά με τον ρόλο που πρόκειται να αναλάβει στον ΔΟΛ τόνισε πως «οι λύσεις είναι και επαφές με πολιτικές δυνάμεις και μία διοίκηση. Δουλειές που έκανα και παλαιότερα. Δεν έχω κάποια φιλοδοξία να γίνω κάτι. Είμαι αρκετά μεγάλος πλέον και συνταξιούχος».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον όμιλο κάποιων στελεχών του ΔΟΛ, τόνισε πως "όταν άλλοι φεύγουν στη δύσκολη κατάσταση, εγώ πηγαίνω. Μου θυμίζει τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο. Εγώ έχω μία άλλη ηθική", τόνισε.

Τέλος, ο κ. Μουλόπουλος τόνισε ότι ουδέποτε ενήργησε ως Δούρειος Ίππος και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν το έκανα στα νιάτα μου, δεν θα το κάνω σήμερα».