Αποφασισµένος να κόψει τον οµφάλιο λώρο που τον συνδέει µε τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε τόσο στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, η οποία ακυρώθηκε από το ΣτΕ, όσο και σε σειρά άλλων µιντιακών ζυµώσεων, µε φόντο και τις αγαστές σχέσεις που διατηρεί µε το Μέγαρο Μαξίµου, όχι µόνο αναστέλλει κάθε του δραστηριότητα, αλλά και «παγώνει» οριστικά και αµετάκλητα το σχέδιο για την απόκτηση ραδιοφωνικού (και φυσικά τηλεοπτικού) σταθµού και την επανέκδοση της «Πρώτης».

Ειδικά µάλιστα για την περίπτωση της ιστορικής εφηµερίδας της Αριστεράς, δεν ήταν λίγοι οι συνοµιλητές του γνωστού κατασκευαστή που επεσήµαναν πως, ακόµη κι αν δεν προχωρούσε κανένα από τα υπόλοιπα projects, η επανέκδοση του εν λόγω φύλλου είναι κάτι που θα τον ενδιέφερε άµεσα, δεδοµένου και του συναισθηµατικού παράγοντα. Τελικώς, φαίνεται πως ο Χρήστος Καλογρίτσας ανακρούει πρύµναν, κρίνοντας πως µια τέτοια κίνηση θα εµπεριείχε µεγάλο ρίσκο, δεδοµένων και των όσων είχαν προηγηθεί στο µέτωπο των τηλεοπτικών αδειών.

Για την ιστορία πάντως και µόνο, αξίζει να υπενθυµιστεί πως ο υιός του κ. Καλογρίτσα, Βλαδίµηρος, συµµετέχει ενεργά στο εκδοτικό εγχείρηµα του Κώστα Βαξεβάνη µέσω της κυριακάτικης εφηµερίδας «Documento».