Ιδιαίτερα κρίσιµες για τη συνέχιση της λειτουργίας του Mega ίσως να αποδειχθούν οι επόµενες δέκα ηµέρες, καθώς η υποµονή των απλήρωτων επί οκτώ µήνες εργαζοµένων, που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έχει φτάσει πλέον στα όρια της εξάντλησης.

Οπως πληροφορείται το «SECRET» των Παραπολιτικών, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εξακολουθούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους και δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση, αποφάσισαν ότι, αν έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου δεν τους έχει καταβληθεί κάποιο χρηµατικό ποσό έναντι των οφειλοµένων, θα εγκαταλείψουν κι αυτοί τα πόστα τους. Σε περίπτωση που συµβεί αυτό, οι υφιστάµενες δυσλειτουργίες θα αυξηθούν σε τέτοιο βαθµό, που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διατηρηθεί το επίπεδο λειτουργίας του καναλιού, έστω και στα σηµερινά επίπεδα.

Αυτό που δεν έχουν ακόµα αποφασίσει είναι αν θα προχωρήσουν σε επισχέσεις και αυτοί ή θα επιλέξουν την τακτική της απεργίας διαρκείας. Μάλιστα, η πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων ενδεχοµένως να µην αρκεστεί στην καταβολή κάποιου ποσού, αλλά προσανατολίζεται στο να ζητήσει να υπάρξει κάποια συγκεκριµένη θέση-απάντηση των τραπεζών σε σχέση µε το business plan που τους έχει καταθέσει η πλευρά του Φώτη Μπόµπολα.

Τις τελευταίες ηµέρες, πάντως, δεν υπήρξε καµία ενηµέρωση από τον Φώτη Μπόµπολα ούτε για το business plan, ούτε για το ενδεχόµενο οι εργαζόµενοι να πάρουν έστω και ένα µέρος από τους µισθούς που τους οφείλονται.

Από τον Οµιλο Βαρδινογιάννη, πάλι, δεν υπάρχουν νέα δεδοµένα, καθώς παραµένει σταθερός στη θέση του ότι θα χρηµατοδοτήσει οποιοδήποτε business plan κριθεί βιώσιµο από τις τράπεζες, υπό την προϋπόθεση πως θα βάλει το χέρι στην τσέπη ο Φώτης Μπόµπολας. Σε ανάλογο κλίµα κινούνται και οι τεχνικοί που εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως οι σκηνοθέτες ροής προγράµµατος, χωρίς τους οποίους δεν υπάρχει δυνατότητα να βγαίνει στον «αέρα» ούτε το σηµερινό, υποτυπώδες πρόγραµµα του Mega, µε τις διαρκείς επαναλήψεις παλαιών σειρών. Κλίµα έντονης δυσαρέσκειας για τον Μανώλη Καψή δηµιουργήθηκε ξανά αυτή την εβδοµάδα.

Κι αυτό γιατί, ενώ οι δηµοσιογράφοι αποφάσισαν να µην ξεκινήσει εκ νέου η ενηµέρωση, έστω και µε ένα µεσηµεριανό δελτίο, εκείνος επιστράτευσε δηµοσιογράφο και τεχνικούς για να «καλύψει» το ενδεχόµενο η Digea να υποβαθµίσει το σήµα του καναλιού. Η κίνηση έγινε χωρίς να ενηµερωθούν οι δηµοσιογράφοι, αλλά έγινε γνωστή, µε αποτέλεσµα να διαµαρτυρηθούν έντονα.

Τελικά, η πρωτοβουλία Καψή αποδείχθηκε ότι έγινε χωρίς λόγο, αφού υπήρξε η δικαστική απόφαση που «µπλόκαρε» την πρόθεση της Digea για «υποβάθµιση» του σήµατος µέχρι τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα υπάρξει δικαστική απόφαση για το θέµα.