Πιέσεις για να µη διεξαχθεί η δίκη του Χρήστου Παναγόπουλου για τα µπόνους των 2,3 εκατοµµυρίων ευρώ και τις λοιπές υποθέσεις «ασκήθηκαν» την περασµένη Παρασκευή, µε… επιχείρηµα πως ο Μιχάλης ∆ηµητρακόπουλος, δικηγόρος του πρώην προέδρου - διευθύνοντος συµβούλου της ΕΡΤ και ανώτατου διοικητικού στελέχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είχε δίκη σε άλλη αίθουσα!

Τελικά, η δίκη διακόπηκε για τις 25 Απριλίου, αλλά όχι όπως θα ήθελαν οι Xρ. Παναγόπουλος και M. ∆ηµητρακόπουλος. Η ανησυχία και των δύο ήταν πως στην έδρα βρισκόταν η Π. Φακού, η οποία, ως προϊσταµένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, είχε ασκήσει τις πρώτες διώξεις για κακουργήµατα και πληµµελήµατα σε επτά στελέχη της ΕΡΤ, προεξάρχοντος του Χρ. Παναγόπουλου.

Στόχος το επόµενο διάστηµα είναι πάση θυσία να βρεθεί τρόπος να µην αρχίσει η δίκη που αφορά συνολικά 10 κατηγορούµενους ή να µη βρίσκεται στο προεδρείο η κ. Φακού. Την περασµένη Παρασκευή τόσο ο Χρ. Παναγόπουλος όσο και ο Μ. ∆ηµητρακόπουλος δεν βρίσκονταν στην αίθουσα, θεωρώντας πως θα πετύχαιναν να πάρουν τη διακοπή.

Η πρόεδρος, όµως, εµφανίστηκε αποφασισµένη να δικάσει και έδωσε ακόµα µία παράταση περίπου ενός µήνα, ζητώντας από τους δικηγόρους των κατηγορουµένων να συνεννοηθούν για να µην υπάρξουν νέα απρόοπτα. Το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η αθρόα προσέλευση των στελεχών της ΕΡΤ προς υπεράσπιση του Χρ. Παναγόπουλου.

Είναι τα πρόσωπα που βρίσκονται στις λίστες των µπόνους. Μεταξύ αυτών, ο Π. Μάης και ο Ν. Μιχαλίτσης. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν οι Π. Καλφαγιάννης και Χ. Παναγιωτόπουλος.