27 μήνες μετά τον άδικο χαμό του παιδιού της, η Μαρία Γιακουμάκη, σε μια συνέντευξη ποταμό, στη Γιάννα Παπαδάκου και στο CHECKPOINT ALPHA, μιλάει για πρώτη φορά, μετά την ανεύρεση της σωρού του, για τον άδικο χαμό του 19χρονου παιδιού της , Βαγγέλη. Ο βουβός πόνος και η αυθεντική αξιοπρέπεια της Μάνας ξεχειλίζουν και διατυπώνουν με σαφήνεια την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ‘γιατί’ που αιωρούνται από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο γιός της εξαφανίστηκε , για να βρεθεί 37 ημέρες μετά νεκρός 500 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων στην οποία φοιτούσε. Η Μαρία Γιακουμάκη δηλώνει ότι δεν πιστεύει πώς το παιδί της αυτοκτόνησε.

Έγκλημα ή Αυτοκτονία; Ποιος θα απαντήσει στην οικογένεια του Βαγγέλη, αφού η άσκηση ποινικής δίωξης για δολοφονία κατά αγνώστων και η παραπομπή 8 ατόμων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης βίας, εκκρεμεί και πνίγεται στο φόρτο εργασίας των ανακριτικών αρχών στα Ιωάννινα;

Στην εκπομπή μιλάει ο δικηγόρος της οικογένειας , Δημήτρης Μπούκας ο οποίος δίνει το περίγραμμα των δικαστικών εξελίξεων της υπόθεσης και δηλώνει ότι η πεποίθησή του πως πρόκειται για δολοφονία βασίζεται σε στοιχεία της προανάκρισης τα οποία οδήγησαν και τον εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη κατά αγνώστων για φόνο. Η εκπομπή θα μεταδοθεί το Σάββατο 13 Μαΐου, μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα .