Την πρόθεση του να συνεισφέρει- υπό όρους- με το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της «Τηλέτυπος Α.Ε.» , ιδιοκτήτριας του MEGA , εκφράζει ο Ιβάν Σαββίδης σε επιστολή προς την “Alpha Bank” από την εταιρία «Dimera Media Investments LTD”

H επιστολή έχει σταλεί και στις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες του καναλιού και σε αυτήν επισημαίνεται ότι η εταιρία «Dimera» θα υποστηρίξει «κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβετε και ως μέτρο αναδιάρθρωσης της εταιρίας θα απαιτήσετε». Η δέσμευση που αναλαμβάνει είναι πώς από το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ τα 8 εκατομμύρια θα δοθούν για εξόφληση των εργαζομένων και άλλα 10 εκατομμύρια έναντι των οφειλών σε τράπεζες.

Η εταιρία του κ. Σαββίδη διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό θα καταβληθεί «ως το ποσό που μας αναλογεί για την κάλυψη της δικής μας συμμετοχής στη μέλλουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο της εταιρίας Τηλέτυπος ΑΕ». Γεγονός που σημαίνει ότι ανάλογη εκτιμά ο κ. Σαββίδης ότι πρέπει να είναι σε ενδεχόμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίο και η συμμετοχή των υπολοίπων μετόχων. Οι αντιδράσεις των οποίων αναμένονται με ενδιαφέρον.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της «Dimera Media» προς την “Alpha Bank” είναι το εξής: