Το θεώρημα της κυβέρνησης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και τον περίφημο αριθμό «4» κατέρριψε μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δημήτρης Τσαμάκης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάκης, αυτή τη στιγμή είναι εξασφαλισμένοι έξι δίαυλοι, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες άδειες. «θα μπορούσε σήμερα να γίνει διαγωνισμός για το “μίνιμουμ”, αφού είναι εξασφαλισμένοι έξι δίαυλοι και στη συνέχεια, μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια, που η τεχνολογία θα το επιτρέπει, να προχωρήσει συμπληρωματικός διαγωνισμός» ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, ανέφερε: «Μπορείς να κάνεις έναν διαγωνισμό με το μίνιμουμ, το οποίο αυτή την στιγμή είναι έξι δίαυλοι εξασφαλισμένοι από τις διαπραγματεύσεις με τους γείτονες. Εμένα δεν μου φαίνεται αυτό, ότι είναι για πάνω από έξι άδειες αυτή τη στιγμή. Και να πεις μετά από 3 ή 4 χρόνια που το φάσμα θα έχει πάει στους κινητούς -και θα έρθει η τεχνολογία Τ2 που αυξάνει την χωρητικότητα κατά 30-40% - μπορούμε να κάνουμε έναν συμπληρωματικό διαγωνισμό και να πάμε παραπάνω. Αυτή είναι η άποψη μου».

Για το θέμα της βιωσιμότητας των τηλεοπτικών σταθμών και τον αριθμό τους, ο κ. Τσαμάκης απάντησε πως είναι πολιτική η απόφαση για αυτά τα θέματα.