Ο Τσίπρας «χρεώνει» στον Καµµένο τις ήττες στον έλεγχο της Ενηµέρωσης
Πώς «ναυάγησαν» τα σχέδια

Υστερα από ό,τι συνέβη µε το θέµα των τηλεοπτικών αδειών, ο πανίσχυρος τότε υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, «µετακόµισε» από το Μέγαρο Μαξίµου, εν µια νυκτί, στη Συγγρού, και πιο συγκεκριµένα στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Επί της ουσίας, «πλήρωσε» το κόστος της αποτυχίας, που κατά κοινή παραδοχή σηµατοδοτούσε και τη µεγαλύτερη µέχρι τότε ήττα για την κυβέρνηση Τσίπρα. Από τότε έχουν µεσολαβήσει πολλά και διάφορα που σχετίζονται µε την επιθυµία του Μαξίµου να ελέγξει ένα µεγάλο µέρος των Μέσων Ενηµέρωσης.
Επί µήνες ο στόχος ήταν η εξουδετέρωση του Σταύρου Ψυχάρη από τον ∆ΟΛ, κάτι που επιτεύχθηκε στις αρχές του έτους, µε την καταγγελία των δανειακών συµβάσεων του ιστορικού Συγκροτήµατος. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας είχε εξασφαλίσει την απόλυτη στήριξη του Φώτη Μπόµπολα, που είχε µετατρέψει το «Εθνος» σε απογευµατινή εκδοχή της «Αυγής». Ολα αυτά δεν έχουν και πολύ µεγάλη σηµασία, αφού σήµερα είτε δεν υπάρχουν είτε έχουν χαθεί από τον έλεγχο της κυβέρνησης. Το µεγάλο πρόβληµα για τον πρωθυπουργό, στην προσπάθεια που κατέβαλε να αυξήσει την επιρροή του στα media ακούει και πάλι στο όνοµα Πάνος Καµµένος.
Ο υπουργός Αµυνας και συνοµιλητής του ισοβίτη Γιαννουσάκη, µε τον πολιτικό παρορµητισµό που τον διακρίνει, εγκλώβισε την κυβέρνηση σε λανθασµένες επιλογές. Η ιστορία ξεκίνησε πριν από τις εκλογές, όταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είχε πείσει τον τότε στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, ότι µε «όχηµα» το Attica TV του επιχειρηµατία Γιάννη Καραγιώργη θα µπορούσε να φτιάξει ένα πανελλήνιο κανάλι.
Οντως, ο σηµερινός πρωθυπουργός πίστεψε στο µεγαλεπήβολο σχέδιο του προέδρου Πάνου, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έσπευσε να παραχωρήσει ακόµη και συνέντευξη στο νεόκοπο κανάλι. ∆εν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος για να αποδειχθεί ανεδαφική η επιλογή Καµµένου. Με δεδοµένη την άριστη σχέση που διατηρούσε µε τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν ακόµη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ να «χρεώσουν» στον σηµερινό κυβερνητικό τους εταίρο το γεγονός ότι οδήγησε σε µια λάθος επιλογή ένα κόµµα εξουσίας.
Η δεύτερη µεγάλη ήττα που «χρεώνει» στον Καµµένο ο πρωθυπουργός έχει να κάνει µε τον κουµπάρο του, Χρήστο Καλογρίτσα. Η επιθετική πολιτική που επέλεξε για προσωπικούς λόγους να ακολουθήσει ο υπουργός Αµυνας απέναντι στον γνωστό κατασκευαστή επί της ουσίας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ναρκοθετώντας την ιστορία του διαγωνισµού.
Το τελευταίο ενδεχοµένως και µοιραίο λάθος που «χρεώνει» το Μαξίµου στον Πάνο Καµµένο ακούει στο όνοµα Ιβάν Σαββίδης. Ο ενθουσιώδης συγκυβερνήτης είχε πείσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ, εκτός από τον «Πήγασο» και τον «∆ΟΛ», διέθετε τόσα χρήµατα που θα µπορούσε να ελέγξει το σύνολο των ελληνικών Μέσων Ενηµέρωσης. «Από τη στιγµή που υπάρχει ο Ιβάν, δεν έχουµε ανάγκη κανένα» ήταν η διαβεβαίωση που έδινε ο Καµµένος προς τον Τσίπρα.
Οι εξελίξεις είναι γνωστές κι ακόµη πιο γνωστή η περιθωριοποίηση που έχει υποστεί η κυβέρνηση στον χώρο των media. Σε αυτή τη φάση η επιρροή του κυβερνώντος κόµµατος σε επίπεδο εντύπων περιορίζεται στην «Εφηµερίδα των Συντακτών» και την «Αυγή», ενώ στο ∆ιαδίκτυο οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κινούνται σε τριτοκλασάτο επίπεδο. Τα τελευταία γεγονότα στάθηκαν αφορµή για να αναδειχθεί ακόµα ένα πεδίο, στο οποίο η κυβέρνηση έχει υποστεί τεράστια ζηµιά, εξαιτίας των λανθασµένων επιλογών που έχουν γίνει από την πλευρά του Πάνου Καµµένου.