Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία πλειστηριασµού των περιουσιακών στοιχείων του «Πήγασου» της οικογένειας Μπόµπολα.

Παρά τη φηµολογία των προηγούµενων ηµερών, ο Ιβάν Σαββίδης δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να συµµετάσχει στη συγκεκριµένη διαδικασία.

Ωστόσο, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Σαββίδη να κάνει πίσω ολοταχώς, το Μέγαρο Μαξίµου και προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας προσπαθούσαν µέχρι και την τελευταία στιγµή να τον ξαναβάλουν στο παιχνίδι.

Αλλωστε, όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, αν θέλει να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη χώρα µας, θα πρέπει να αποκτήσει και πρόσβαση στα media.

Σε αντίθεση µε τον Σαββίδη, πληροφορίες ήθελαν τον ισχυρό άνδρα της 24Μedia, ∆. Μάρη, να δείχνει ενδιαφέρον για την απόκτηση του «Εθνους», αλλά και του άλλου 50% του ραδιοφωνικού σταθµού Sport 24, που ήδη «τρέχει».Το ενδιαφέρον του συγκεκριµένου επιχειρηµατία ενθαρρύνεται και από κυβερνητικής πλευράς.

Από κει και πέρα, πληροφορίες ήθελαν τον εκδότη της «∆ηµοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη, να δείχνει ενδιαφέρον τόσο για το πρακτορείο διανοµής «Ευρώπη» όσο και για το 50% της «Ιριδας».

Στο µεταξύ, υπήρχε και µια φήµη, που προερχόταν κυρίως από την πλευρά Μπόµπολα, που ήθελε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής» από τον επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Μελισσανίδη. Με δεδοµένες τις χαµηλές τιµές εκκίνησης, οι τραπεζίτες δεν απέκλειαν να εµφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόµενοι.

Πάντως, αξίζει να σηµειωθεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει σχήµα που θα µπορέσει µε αξιώσεις να διεκδικήσει τα «δυνατά χαρτιά» του «Πήγασου». Στο µεταξύ, µε το βλέµµα στραµµένο στους εκδότες οφειλέτες τους οι τράπεζες παίρνουν η µία µετά την άλλη τη σκυτάλη της οριστικής διευθέτησης των καθυστερούµενων δανείων στον χώρο του Τύπου. Μετά το θέµα του ∆ΟΛ («Βήµα», «Νέα» κ.ά.) και την καταγγελία δανείου, που τότε διοργάνωσε για λογαριασµό των συστηµικών τραπεζών η ανάδοχος τράπεζα Alpha Bank, σήµερα έρχεται στην επικαιρότητα ο «φάκελος» της «Πήγασος Εκδοτική» Α.Ε. του Οµίλου Μπόµπολα, µε επικεφαλής τράπεζα την ανάδοχο Εθνική.

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, δηµοσιεύθηκε την περασμένη εβδοµάδα στην Ιστοσελίδα ∆ηµοσιεύσεων Πλειστηριασµών ο φάκελος «Πήγασος».

Με δύο ανακοινώσεις ορίζεται πλειστηριασµός για τα σήµατα του «Εθνους», του «Εθνους της Κυριακής» και της «Ηµερησίας», καθώς και οµάδας αυτών, που ανήκουν στον οφειλέτη «Πήγασος Εκδοτική» Α.Ε.

Στις συγκεκριµένες ανακοινώσεις, δεν περιλαµβάνεται η συµµετοχή στο Mega.

Σύµφωνα µε τους όρους της διακήρυξης, ο πλειστηριασµός θα γίνει µε πρώτη προσφορά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ για τις οµάδες σηµάτων του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής» (2.355.000,00 ευρώ) και των 476.000 ευρώ για τα σήµατα της «Ηµερησίας».

Ως εγγύηση έχει προβλεφθεί το 30% του παραπάνω τιµήµατος.

Επίσης θα βγουν στον πλειστηριασµό µετοχές εταιρειών του οµίλου επί των οποίων έχει συσταθεί ενέχυρο.

Συγκεκριµένα:

-17.729.893 κοινές ονοµαστικές µετοχές της «Εκδόσεις Εθνος Ανώνυµη Εταιρεία». Τιµή πρώτης προσφοράς τα 50.000 ευρώ.

- 300.036 κοινές ονοµαστικές µετοχές της «Pegasus Μagazines Ρublications Ανώνυµη Εκδοτική Εταιρεία». Τιµή πρώτης προσφοράς τα 20.000 ευρώ.

-2.500.000 κοινές ονοµαστικές µετοχές της «Μέλλον Group (γκρουπ) Ανώνυµη Εταιρεία Μέσων Επικοινωνίας». Τιµή πρώτης προσφοράς τα 20.000 ευρώ.

- 16.446 κοινές ονοµαστικές µετοχές της «Ανώνυµη Εταιρεία Πρακτορεύσεως και ∆ιανοµής Ηµερήσιου και Περιοδικού ΤύπουΕυρώπη». Τιµή πρώτης προσφοράς τα 156.000 ευρώ.

- 10.909.850 κοινές ονοµαστικές µετοχές της «Εκτυπώσεις Ιris Ανώνυµος Εµπορική και Βιοµηχανική Εταιρεία». Τιµή πρώτης προσφοράς το 1 εκατ. ευρώ.

-678.736 κοινές ονοµαστικές µετοχές της «Ανώνυµη Εταιρεία Μουσικών Εκδηλώσεων και Παραγωγών Ανωση Α.Ε.». Τιµή πρώτης προσφοράς τα 20.000 ευρώ.

- 3.199.000 κοινές ονοµαστικές µετοχές της «Πήγασος Ιnteractive Ανώνυµη Τεχνολογική Εταιρεία Ανάπτυξης και Παροχής Προϊόντων και Υπηρεσιών στο ∆ιαδίκτυο». Τιµή πρώτης προσφοράς τα 20.000 ευρώ.