Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής αναλαμβάνει σύμφωνα με αποκλειστικές και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ και επικεφαλής των Μουσικών Συνόλων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο Έλληνας συνθέτης αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε, ενώ την έτερη κενή θέση στο συμβούλιο θα καλύψει ο Γιώργος Θαλασσινός κατόπιν προτάσεως του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά. Μάλιστα αύριο στη μια το μεσημέρι ο υπουργός θα γνωμοδοτήσει επί των εισηγήσεών του για τα εν λόγω πρόσωπα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό επιτελείο επιχειρούν αφενός να διαχειριστούν τα απόνερα από τον παρ’ ολίγο διορισμό του ηθοποιού Χάρρυ Κλυνν στο Δ.Σ. της εν λόγω ανώνυμης εταιρείας, και αφετέρου να συνετίσουν τον πρόεδρο του ραδιομεγάρου Διονύση Τσακνή που με τον τρόπο συμπεριφοράς του τις τελευταίες ημέρες έχει ενοχλήσει σφόδρα τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τον κ. Παππά.
Όπως μαθαίνουμε, νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής για το ρόλο και τα καθήκοντα των προσώπων του διοικητικού συμβουλίου. Εκεί αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Τσακνής από τούδε και στο εξής θα έχει ουσιαστικά διακοσμητικό και μόνο ρόλο, αφού θα περιοριστεί στα (λίγα) θεσμικά του καθήκοντα, χωρίς να έχει το δικαίωμα λήψης σημαντικών αποφάσεων τις οποίες επωμίζεται ο νέος διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε προ ημερών από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, χωρίς ωστόσο παράλληλα να υπάρξει καμία αρνητική ψήφο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Τσακνής τον τελευταίο καιρό επιθυμούσε να δημιουργήσει τη δική του φατρία εντός της ΕΡΤ που θα έλεγχε τα πάντα, κάτι που όπως φαίνεται δεν του το επέτρεψε επ’ ουδενί η κυβέρνηση.

Γ.ΣΑΡ.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής