Με την ελπίδα ότι ο διορισµός του µουσικοσυνθέτη Χρήστου Λεοντή θα κλείσει τον κύκλο των σοβαρών αναταράξεων στη ∆ηµόσια Τηλεόραση πορεύεται πλέον το Μέγαρο Μαξίµου. Το δίδυµο Βασίλη Κωστόπουλου και Γιώργου Θαλασσινού είναι εκείνο στο οποίο πέφτει το βάρος για τη βελτίωση της εικόνας της ΕΡΤ, ενώ στον πρόεδρο του ∆.Σ., ∆ιονύση Τσακνή, ο οποίος απείλησε µε παραίτηση, αλλά τελικώς παραµένει, διαµηνύθηκε ότι πρέπει να συνεργαστεί µε όλους.

Το µήνυµα προς τον κ. Τσακνή εστάλη από τον ίδιο τον αρµόδιο για την ΕΡΤ υπουργό, Νίκο Παππά. «Ο νόµος είναι πάρα πολύ σαφής και είµαι βέβαιος ότι όλοι οι συµµετέχοντες στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο θα συνεργαστούν για να πάει πολύ καλά, άψογα, ο οργανισµός την επόµενη µέρα», είναι η φράση που χρησιµοποίησε µιλώντας για τη φηµολογία περί παραίτησης Τσακνή.

Είναι άλλωστε κοινό µυστικό πως ο κ. Τσακνής την περίοδο που διευθύνων σύµβουλος της ΕΡΤ ήταν ο Λάµπης Ταγµατάρχης και πάλι είχε θέµατα αρµοδιοτήτων, όπως και τώρα, ενώ η συνεργασία του µε τον κ. Παππά δεν ήταν ανέφελη, σε αντίθεση µε την εξαιρετική σχέση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής µε τον κ. Ταγµατάρχη.

Ο κ. Κωστόπουλος, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην «ηλεκτρική καρέκλα» του διευθύνοντος συµβούλου, µαζί µε τον Γιώργο Θαλασσινό, ο οποίος ήταν εκείνος που µαζί µε τον ∆ηµήτρη ∆ανίκα και τον Παύλο Τσίµα είχαν στήσει πριν από πολλά χρόνια τον «902», απολαµβάνουν της εµπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίµου. Ωστόσο, υπάρχουν κορυφαία κοµµατικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν δυνατότητα παρέµβασης στον τοµέα της επικοινωνίας και βλέπουν µε… µισό µάτι τον κ. Κωστόπουλο και ιδιαίτερα τις σχέσεις που έχει µε την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οπως λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, η παλαιότερη θητεία του νέου διευθύνοντος συµβούλου στην ΕΡΤ είναι, από τη µία πλευρά, θετικό γεγονός, αλλά, από την άλλη, ενδεχοµένως να τον «σπρώξει» προς την πλευρά των συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Κάτι που εκείνοι δεν το επιθυµούν, καθώς ορισµένα κορυφαία στελέχη του συνδικαλιστικού σωµατείου των εργαζοµένων στη ∆ηµόσια Τηλεόραση στο πρόσφατο παρελθόν προκάλεσαν µεγάλα προβλήµατα στον ΣΥΡΙΖΑ, «ερωτοτροπώντας» τόσο µε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και µε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αν πάντως για τον κ. Κωστόπουλο εκφράζονται από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ ορισµένες επιφυλάξεις, για τον κ. Θαλασσινό φαίνεται πως υπάρχει οµοθυµία. Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Λεοντή, εκτιµάται πως θα του δοθούν αρµοδιότητες οι οποίες έχουν σχέση µε το αντικείµενο που γνωρίζει (π.χ. τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ), και πάντως εκφράζεται… ανακούφιση που δεν κατέλαβε αυτή τη θέση ο Χάρρυ Κλυνν, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Τα επόµενα βήµατα του νέου ∆ιοικητικού Συµβουλίου είναι να ληφθούν αποφάσεις για τον τοµέα της ενηµέρωσης και της ψυχαγωγίας, καθώς υπάρχουν εκκρεµότητες κυρίως για εκποµπές που υπήρχαν τη σεζόν που πέρασε, αλλά δεν πέτυχαν ούτε στοιχειωδώς τους -µετριοπαθείςστόχους της τηλεθέασης