Συνωστισµός ενδιαφεροµένων -κυρίως από την ΕΡΤ, αλλά όχι µόνο- έχει προκληθεί το τελευταίο διάστηµα ενόψει της στελέχωσης του καναλιού «Ε», µετά την απόκτησή του από τον Ιβάν Σαββίδη.

Μια σειρά από δηµοσιογράφους της δηµόσιας τηλεόρασης επιχειρούν είτε µέσω παραγόντων του Μεγάρου Μαξίµου είτε άλλων υπουργών που έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας µε τον οµογενή επιχειρηµατία, είτε µέσω του Λάµπη Ταγµατάρχη, το όνοµα του οποίου ακούστηκε για επιτελική θέση στο κανάλι, να δηλώσουν υποψήφιοι για συνεργασία.

Ανάµεσα στα ονόµατα τα οποία ακούγεται ότι ενδιαφέρονται για µία θέση στο νέο κανάλι φέρεται να είναι και η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία παρουσιάζει την εκποµπή «Αίθουσα σύνταξης» στην ΕΡΤ αλλά και το µεσηµεριανό ραδιοφωνικό µαγκαζίνο του Flash.Η γνωστή δηµοσιογράφος, η οποία ουδέποτε έκρυψε τις καλές της σχέσεις µε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και µε το Μέγαρο Μαξίµου, κλείνοντας τον κύκλο των εκποµπών στην ΕΡΤ είχε δώσει µεν ραντεβού για τον Σεπτέµβριο, προσθέτοντας όµως τη φράση «εκτός απροόπτου». Κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόµενο να συζητήσει µε το επιτελείο του Ι. Σαββίδη την πιθανότητα συνεργασίας τους ενόψει της επόµενης νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Ο ίδιος ο Λάµπης Ταγµατάρχης ο οποίος έχει αποφύγει επιµελώς να επιβεβαιώσει αλλά και να διαψεύσει όσα λέγονται και γράφονται για την επιτελική θέση που θα έχει στο κανάλι, έχει γίνει δέκτης πολλών αιτηµάτων από πολιτικούς συντάκτες και άλλους ρεπόρτερ της ΕΡΤ που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν µε το «Ε».

Μεγάλος είναι και ο αριθµός των προσώπων που φέρεται ότι προσπαθούν να επικοινωνήσουν µαζί του και εκτός ΕΡΤ, καθώς η τηλεοπτική αγορά έτσι κι αλλιώς αντιµετωπίζει µεγάλη κρίση όπως και το σύνολο του δηµοσιογραφικού χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη που ασχολούνται µε το συγκεκριµένο project δίνουν έµφαση στην κάλυψη της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, όπου ο επιχειρηµατίας έχει την οικονοµική του έδρα αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Η εντολή για δηµιουργία µεγάλου γραφείου µε πολλούς ανταποκριτές αλλά και για ενηµερωτικό τοµέα που θα δίνει µεγάλη έµφαση στα θέµατα της Θεσσαλονίκης είναι σαφής και πολύ ισχυρή.

ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Και ενώ ξεκίνησαν ήδη οι διεργασίες για το «Ε», κινητικότητα στο στρατόπεδο Σαββίδη υπάρχει και για τους τίτλους του «Πήγασου» που απέκτησε.

Η βασική στόχευση είναι στις αρχές φθινοπώρου να υπάρχει τουλάχιστον µία εφηµερίδα σε κυκλοφορία και η εισήγηση η οποία έχει γίνει αφορά αρχικά το «Εθνος».

Τελευταίες πληροφορίες των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ αναφέρουν ότι υπάρχει σκέψη σε πρώτη φάση να κυκλοφορήσει η κυριακάτικη έκδοση της εφηµερίδας και στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις για καθηµερινό φύλλο και για την «Ηµερησία».

Η εισήγηση αυτή η οποία έχει γίνει από πρόσωπο το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον Σαββίδη οφείλεται κυρίως σε οικονοµικούς λόγους. Και αυτό γιατί υπολογίζεται ότι το κόστος της συγκεκριµένης έκδοσης θα είναι αναλογικά µικρότερο από τα υπόλοιπα, που µπορεί να ακολουθήσουν. Και για την περίπτωση του «Εθνους» αλλά και των υπόλοιπων εντύπων ισχύει επίσης η εντολή για ισχυρό γραφείο Θεσσαλονίκης και ειδησεογραφία που κατά 30% τουλάχιστον θα αφορά τη Βόρεια Ελλάδα.