Στις 11 ή στις 16 Σεπτεµβρίου αναµένεται να ξεκινήσει το πρόγραµµα του «Ε» για τη νέα σεζόν.

Παρά τα όσα γράφονται όλο αυτό το διάστηµα, αρκετές από τις ψυχαγωγικές εκποµπές που προβάλλονταν στο κανάλι µέχρι το τέλος της προηγούµενης τηλεοπτικής σεζόν θα βγουν κανονικά στον αέρα, καθώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων θα ισχύσουν τα δεδοµένα της προ Σαββίδη εποχής.

Στον προγραµµατισµό που γίνεται αυτές τις ηµέρες δεν υπάρχουν προσθήκες σε πρόσωπα, ενώ -αντίθετα- εξακολουθούν να ετοιµάζονται εκποµπές τηλεπωλήσεων, όπως εκείνες που προβάλλονταν τον τελευταίο χρόνο.

Πρόκειται για τηλεοπτικά προϊόντα για τα οποία υπάρχουν συµβόλαια µέχρι το τέλος του έτους, ενώ για ορισµένα µέχρι και το τέλος της σεζόν (το καλοκαίρι του 2018) µε σηµαντικά οικονοµικά οφέλη για το κανάλι.

∆εν υπάρχουν, όµως, µόνο οικονοµικά οφέλη, αλλά και ρήτρες, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση πρόωρης διακοπής και θα προκαλέσουν σηµαντικό κόστος.

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ

Οι µόνες αλλαγές που συζητούνται και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης έως τώρα αφορούν τον πολιτικό προσανατολισµό του καναλιού µέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, µε τον Νίκο Ευαγγελάτο τις καθηµερινές και την Αµαλία Κάντζου τα Σαββατοκύριακα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι θα στραφεί προς έναν σαφέστατο φιλοκυβερνητικό προσανατολισµό, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει κρύψει τις άριστες σχέσεις του µε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καµµένο. Ηδη αποχώρησε από τις ειδήσεις ο κ. Νικολόπουλος, καµία προσθήκη δεν υπάρχει σε πρόσωπα έως τώρα, ενώ δεν έχει εµφανιστεί στο κανάλι ο Λάµπης Ταγµατάρχης, το όνοµα του οποίου έχει ακουστεί έντονα.

ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ

Τέλος, ο Μένιος Φουρθιώτης παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούµενα, προετοιµάζεται κανονικά για την εκποµπή του «Αποκαλυπτικά».

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δεν έχουν λάβει καµία απολύτως ειδοποίηση για διακοπή της συνεργασίας τους µε το κανάλι λόγω της εξαγοράς του από τον Ιβάν Σαββίδη. Ετσι, αν δεν συµβεί κάτι που να αλλάξει την τελευταία στιγµή τον σχεδιασµό, o Μ. Φουρθιώτης µαζί µε το πάνελ του θα βρίσκονται κάθε Σαββατοκύριακο -και µέχρι νεωτέρας- στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Παράλληλα, δεν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε για το πόστο το οποίο έχει ως επικεφαλής της διεύθυνσης προγράµµατος του καναλιού. Στο µεταξύ, σύµφωνα µε απόλυτα διασταυρωµένες πληροφορίες της στήλης, η συµφωνία Βρυώνη-Σαββίδη θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη θα καταβληθεί το ήµισυ του αντιτίµου που έχει συµφωνηθεί για την εξαγορά του καναλιού, ενώ το υπόλοιπο µετά την ολοκλήρωση του οικονοµικού ελέγχου της πλευράς Σαββίδη για τις οικονοµικές χρήσεις προηγούµενων ετών.