Αλλαγή δεδοµένων υπήρξε στις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό ανάµεσα στους Τσέχους του ΟΠΑΠ και τον επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Κοντοµηνά.

Ως γνωστόν, οι δύο πλευρές, µε την αρχική µεσολάβηση του ∆ηµήτρη Μελισσανίδη, είχαν προχωρήσει σε αρχική συµφωνία, η οποία προέβλεπε την απόκτηση ενός σηµαντικού (µειοψηφικού σε πρώτη φάση) πακέτου µετοχών στον τηλεοπτικό σταθµό Alpha από τους Τσέχους. Στο πλαίσιο αυτό, είχε διαρρεύσει ότι οι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ είχαν προκαταβάλει και κάποια χρήµατα, προκειµένου να καταδείξουν εµπράκτως το επενδυτικό τους ενδιαφέρον.

Αν και η σχετική πληροφορία δεν είχε επιβεβαιωθεί από καµία πλευρά, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο παραδέχονταν ότι όντως οι Τσέχοι έβαλαν κάποια χρήµατα, τα οποία ωστόσο «πέρασαν» στα βιβλία ως προκαταβολή διαφήµισης. Και ενώ οι πάντες προεξοφλούσαν το αίσιο τέλος του deal, εσχάτως και σύµφωνα µε απόλυτα διασταυρωµένες πληροφορίες, φαίνεται ότι έχει ανακύψει σοβαρό θέµα στην ολοκλήρωσή του.

Ο βασικός λόγος για την ύπαρξη του «κολλήµατος» έχει να κάνει µε το γεγονός ότι, όταν ξεκίνησε η συζήτηση ανάµεσα στους Τσέχους και τον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, ο Alpha κατέγραφε πρωτιές τη µία µετά την άλλη. Στο µέσον της διαδροµής και λόγω της δυναµικής που παρουσίαζε το «Survivor» στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, άρχισαν να παρατηρούνται οι πρώτες σοβαρές απώλειες σε επίπεδο τηλεθέασης, που κάποια στιγµή έφεραν το κανάλι της Κάντζας στην τρίτη θέση. Η εξέλιξη αυτή άρχισε να βάζει σε δεύτερες σκέψεις τους επίδοξους καναλάρχες, µε τον ∆ηµήτρη Μελισσανίδη να επιλέγει να κρατήσει αποστάσεις από το deal.

Αυτήν τη στιγµή οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί το deal είναι περιορισµένες, αφού σε καµία περίπτωση οι Τσέχοι δεν δείχνουν διάθεση να προχωρήσουν σε µια επισφαλή επένδυση. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο -και σύµφωνα µε καλά ενηµερωµένες πηγές- ζήτησαν από τον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά να «παγώσουν» για ένα τετράµηνο οι σχετικές διαπραγµατεύσεις, προκειµένου να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, ενδεχοµένως και τους σχεδιασµούς τους, σε σχέση µε την πρόθεση να επενδύσουν στα media. Με βάση τις σηµερινές εκτιµήσεις και µε δεδοµένο ότι το ΕΣΡ σκοπεύει να προχωρήσει άµεσα στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθµών, το πιθανότερο σενάριο θέλει τους Τσέχους να επιστρέφουν, αποχωρώντας οριστικά από το deal µε τον ισχυρό άνδρα του Alpha.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς εµφανίζεται να συζητά µε άλλους επενδυτές στην προσπάθειά του να αποκτήσει δυνατό και αξιόµαχο σύµµαχο στην επιτυχηµένη ραδιοτηλεοπτική επιχείρησή του.