Πυρ οµαδόν εναντίον της Νέας ∆ηµοκρατίας, µε στοχοποίηση συγκεκριµένων στελεχών της από το σύνολο των φιλικών µέσων ενηµέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σκληρές επιθέσεις στον «Ρουβίκωνα», που έως τώρα αντιµετωπιζόταν µε µια σχετική ανοχή από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, αποφασίστηκαν σε συσκέψεις κορυφαίων µελών του επικοινωνιακού κυβερνητικού επιτελείου. Παράλληλα, µπαίνει σε εφαρµογή το σχέδιο περί επικείµε νης «αποστασίας», προκειµένου να συσπειρωθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Όπως πληροφορείται το «Secret», o σχεδιασµός έγινε τις προηγούµενες ηµέρες µε τριπλή στόχευση: Στο µέτωπο της αντιµετώπισης της Νέας ∆ηµοκρατίας αποφασίστηκε ότι ο κύκλος των επιθέσεων θα διευρυνθεί και θα περιλάβει και άλλα πρόσωπα, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα, εκτός από τα Μέσα που ήδη στηρίζουν ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κρατούσαν µια πιο ήπια στάση απέναντι στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, πλέον θα «επιστρατευθούν» άπαντες σε µια κατά µέτωπο επίθεση. ∆εν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ηµέρες τόσο το «Έθνος» όσο και το τηλεοπτικό κανάλι «Ε», συµφερόντων Ιβάν Σαββίδη, έχουν σκληρύνει ιδιαίτερα τη στάση τους απέναντι στη Νέα ∆ηµοκρατία, υιοθετώντας πλήρως την κυβερνητική στάση στην υπόθεση της πώλησης των βληµάτων στη Σαουδική Αραβία. Στην «πανστρατιά» αυτή θα κληθούν να συµµετάσχουν στο εξής εφηµερίδες, ραδιοφωνικοί σταθµοί και τηλεοπτικά κανάλια που για διαφορετικούς λόγους το καθένα αναµένεται πως θα ταυτιστούν πλήρως µε τη στάση Τσίπρα - Καµµένου. Ταυτόχρονα, στην ίδια σύσκεψη εκτιµήθηκε ότι οι συχνές επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» και ο απολύτως ανεκτικός τρόπος µε τον οποίο έχουν αντιµετωπιστεί έως τώρα αρχίζουν να προκαλούν σοβαρό επικοινωνιακό πρόβληµα στην κυβέρνηση. Επειδή, όµως, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν στελέχη που δεν επιθυµούν ακραία επιθετική γραµµή εναντίον της συγκεκριµένης οργάνωσης, το «έδαφος» θα προετοιµαστεί επικοινωνιακά. «Είναι άλλο πράγµα να γράφει µια αντιπολιτευόµενη εφηµερίδα άρθρα εναντίον του "Ρουβίκωνα" και άλλο να το κάνει η "Αυγή"» είναι η φράση που χρησιµοποίησε κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού επικοινωνιακού επιτελείου σε µία από τις τελευταίες συναντήσεις του.

Ένα σενάριο το οποίο επίσης αναµένεται να χρησιµοποιηθεί ευρύτερα το επόµενο διάστηµα είναι και αυτό της προετοιµασίας «αποστασίας» από την κυβερνητική πλειοψηφία. Η αρχή έγινε αυτή την εβδοµάδα µε τις «πληροφορίες» που επέλεξε, µάλιστα, να κάνει πρώτο θέµα η εφηµερίδα «∆ηµοκρατία», η οποία πλέον συγκαταλέγεται στις απολύτως φιλικές του Μεγάρου Μαξίµου. Το συγκεκριµένο σενάριο εκτιµάται ότι θα βοηθήσει να σταµατήσει η συνεχιζόµενη αποσυσπείρωση στις κοινοβουλευτικές οµάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.