Με την πλήρη και απόλυτη κάλυψη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα προχωρά, πλέον, µε πιο γοργούς ρυθµούς το σχέδιο ενοποίησης του ειδησεογραφικού τµήµατος της εφηµερίδας «Αυγή» και του ραδιοφωνικού σταθµού «Στο Κόκκινο».

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», καθηµερινά προστίθενται νέοι εργαζόµενοι σε αυτούς που υπογράφουν ατοµικές συµβάσεις, αποδεχόµενοι τις περικοπές στους µισθούς τους κατά 20% για τα ποσά άνω των 750 ευρώ. «Αν αυτός ο ρυθµός συνεχιστεί, τότε ενδεχοµένως µέχρι το τέλος Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο µέρος της ενοποίησης, το οποίο, όµως, είναι και το πιο σηµαντικό», έλεγε στο «S» κορυφαίο στέλεχος της κοµµατικής οργάνωσης δηµοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθεί από κοντά το συγκεκριµένο σχέδιο.

Στους διαδρόµους του ραδιοφωνικού σταθµού «Στο Κόκκινο» κυκλοφόρησε τις προηγούµενες ηµέρες η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός, µιλώντας σε µέλη της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως, αν δεν βρεθεί λύση µε το κοµµατικό ραδιόφωνο και αν δηµοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί δεν βάλουν νερό στο κρασί τους, τότε η κατάληξη θα είναι το λουκέτο. Το µήνυµα ελήφθη προφανώς, και έτσι οι τόνοι της αντιπαράθεσης µεταξύ Κουµουνδούρου και εργαζοµένων έπεσαν αισθητά.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου µέρους του σχεδίου και την ενοποίηση του ειδησεογραφικού τµήµατος θα ξεκινήσει και µια προσπάθεια για αλλαγές στην «Αυγή», προκειµένου να γίνει πιο ελκυστική σε µεγαλύτερα κοινά. Τα µηνύµατα που έχουν σταλεί στα επιτελικά στελέχη της εφηµερίδας είναι πως πρέπει να την κάνουν πιο προσιτή στον κόσµο και, εφόσον αυτό συµβεί, τότε θα ενισχυθεί οικονοµικά και µια προσπάθεια επαναλανσαρίσµατός της µε διάφορους τρόπους.