Οσο πλησιάζει η επόµενη εκλογική αναµέτρηση τόσο στην κρατική τηλεόραση αρχίζουν να εµφανίζονται φαινόµενα ισχυρού κοµµατισµού αλλά και εσωτερικές συγκρούσεις, που οδηγούν ακόµα και σε παραιτήσεις πολύ γνωστών προσώπων από θέσεις ευθύνης.

Η αρχή έγινε πριν από λίγες εβδοµάδες µε τον πολύ έµπειρο Νίκο Μιχαλίτση (φωτ. επάνω), ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας, καταγγέλλοντας ότι η παραίτησή του οφείλεται στην έντονη διαφωνία του «ως προς τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση στην εταιρεία µας, καθώς και στη συστηµατική αγνόησή µου σε σηµαντικά θέµατα που άπτονται της στρατηγικής της εταιρείας µας στα θέµατα τεχνολογίας».

Ο Νίκος Μιχαλίτσης είναι πολύ στενός συνεργάτης του µέλους του ∆ιοικητικού Συµβουλίου Γιώργου Θαλασσινού, ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση µε τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ και τον διευθύνοντα σύµβουλο, Βασίλη Κωστόπουλο.

Φαίνεται όµως ότι ο ΣΥΡΙΖΑϊκός εµφύλιος στην ΕΡΤ, πίσω από τον οποίο βρίσκονται τα στρατόπεδα Τζανακόπουλου από τη µία πλευρά και Παππά από την άλλη, έχει πλέον επιπτώσεις και σε δηµοσιογραφικό επίπεδο. Κεραυνός εν αιθρία υπήρξε η απόφαση του γνωστού δηµοσιογράφου Γιάννη ∆άρρα (φωτ. κάτω) να αποχωρήσει από την παρουσίαση του δελτίου της ΕΡΤ-2 στις 23:00.

Οπως πληροφορείται το «S», o δηµοσιογράφος είχε σηµαντικές διαφωνίες στην ιεράρχηση αλλά και στο περιεχόµενο κάποιων από τις ειδήσεις που του ζητήθηκε να εκφωνήσει. Εχοντας µακρά εµπειρία στον χώρο, υποχρεώθηκε τελικά σε παραίτηση, κάνοντας στον λογαριασµό του στο Facebook αναφορές περί αξιοπρέπειας και άσκησης της δηµοσιογραφίας όπως ο ίδιος είχε µάθει.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι επιτελικά στελέχη της ΕΡΤ, που ανήκουν στον κυβερνητικό χώρο, έλεγαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι ο Γιάννης ∆άρρας προχώρησε στην κίνησή του ενόψει ενδεχόµενων κυβερνητικών αλλαγών που θα φέρουν και αλλαγές στην ΕΡΤ. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι δηµοσιογράφοι νιώθουν να γίνεται όλο και πιο ασφυκτική η πίεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη δουλειά τους.