Εκρηκτικό συνεχίζει να είναι το κλίμα στην ΕΡΤ, παρά τις άνωθεν παρεμβάσεις (από την πλευρά τόσο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, όσο και του Μεγάρου Μαξίμου) για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της Αγίας Παρασκευής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ οι μνήμες της προηγούμενης ανοικτής επιστολής του, με την οποία καταφερόταν εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου, Βασίλη Κωστόπουλου είναι ακόμη νωπές, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Θαλασσινός ξεσπάθωσε εκ νέου δημόσια, προχωρώντας σε νέο γύρο καταγγελιών.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι χειρισμοί Κωστόπουλου στο μέτωπο της ΕΡΑ, όπου ο τελευταίος διόρισε εαυτόν προσωρινά γενικό διευθυντή. Το νέο χτύπημα του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αποτυπώνει, εκτός των άλλων, και τις γενικότερες ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρόκειται για πρόσωπο που ανήκει στην εσωκομματική αντιπολίτευση των «53+», ενώ έχει άριστες σχέσεις με τον Νίκο Φίλη, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες άσκησε δριμεία κριτική για τη λειτουργία του Ραδιομεγάρου.

Οπως λένε οι γνωρίζοντες, με τον τρόπο αυτόν ο Γ. Θαλασσινός θέλησε να «στιγματίσει» τη διελκυστίνδα μεταξύ Ν. Παππά (στον οποίο πρόσκειται ο Β. Κωστόπουλος) και Δ. Τζανακόπουλου για την αύξηση της επιρροής τους στους κόλπους του ενημερωτικού τμήματος της ΕΡΤ, η οποία έχει αποτελέσει αντικείμενο σκληρής κριτικής συλλήβδην στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Ενδεικτική πάντως της πίεσης που επικρατεί στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ραδιομέγαρο ενόψει και της προεκλογικής χρονιάς που έρχεται, ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου, ο οποίος ζήτησε τις παραιτήσεις τόσο του Βασίλη Κωστόπουλου (εξέλιξη που είχε προαναγγείλει η στήλη), όσο και του Γιώργου Θαλασσινού.

Πρόκειται για μία κίνηση με σκοπό να εκτονωθεί η γενικότερη ένταση η οποία καταδεικνύει σαφέστατα την αγωνία του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά για τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της κρατικής τηλεόρασης και ιδίως για τα οικονομικά, όπου έχει δεχθεί σκληρή κριτική.  

Πηγή: SECRET