Ο Νίκος Παππάς υποδεικνύεται από τους γνωρίζοντες τα σχετικά παρασκήνια ως ο μεγάλος νικητής των ανακατατάξεων που έλαβαν χώρα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πριν από μερικές ημέρες.

Όπως γράφει το Secret, τόσο ο Γιάννης Δρόσος, που επελέγη για να αντικαταστήσει τον Βασίλη Κωστόπουλο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όσο και ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης, που ανέλαβε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, θεωρούνται πρόσωπα της απόλυτης επιρροής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, o οποίος ήταν λογικό να επιθυμούσε να ενισχύσει τη θέση του ενόψει της προεκλογικής χρονιάς που έρχεται και μετά την εσωτερική περιδίνηση στην οποία βρισκόταν και βρίσκεται η κρατική Ραδιοτηλεόραση.

Εξάλλου, για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα (αλλά και για τα κατά κοινή ομολογία ασύμφορα αθλητικά deals που έκλεισε η ΕΡΤ το φθινόπωρο) ο ίδιος είχε δεχθεί διαδοχικά πυρά όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μεν Γ.Δρόσος, λοιπόν, ήταν από τους ελάχιστους νομικούς που έσπευσαν να ταχθούν υπέρ του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, που οδήγησε στον πρώτο διαγωνισμό για τις συχνότητες τον Αύγουστο του 2016 και ακολούθως εξέπεσε στο ΣτΕ. Ο δε Λ.Αρβανίτης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον υπουργό, όπως συνομολογούν οι έχοντες γνώση των ισορροπιών στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Εξάλλου, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Γιώργο Θαλασσινό, που είχε δίαυλο επικοινωνίας με την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και δη την ομάδα των «53+», η οποία είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ των θέσεων που εξέφραζε ο Νίκος Φίλης στη δημόσια διαμάχη του με τον Νίκο Παππά για την ΕΡΤ, ο νέος αναπληρωτής χαρακτηρίζεται απόλυτα ελεγχόμενος από το σύστημα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.