Απόλυτη ικανοποίηση δείχνει το Μέγαρο Μαξίμου από τη στάση που κρατούν οι καναλάρχες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Οπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, για πρώτη φορά υπάρχει τέτοιο επίπεδο συνεννόησης με τους μιντιάρχες, εξέλιξη που μπορεί να βοηθήσει σε καθοριστικό βαθμό στην προσπάθεια ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες. Ωστόσο, το πρόβλημα που ανακύπτει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει πλέον απολέσει το επιχείρημα που ανέπτυσσε σε σχέση με τον πόλεμο που δέχεται από την εγχώρια διαπλοκή.

Αυτό πλέον δεν υπάρχει. Απεναντίας, οι πάντες επισημαίνουν τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον μεγαλομέτοχο των τηλεοπτικών σταθμών Star – Alpha, Γιάννη Βαρδινογιάννη, με το αφεντικό του ΑΝΤ1, Θοδωρή Κυριακού, με τον μεγαλομέτοχο του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, και τον ιδιοκτήτη του Open, Ιβάν Σαββίδη.

Αν δε στους παραπάνω προστεθούν και οι άριστες σχέσεις που έχει προσωπικά ο κ. Τσίπρας με τους επιχειρηματίες Ντίνο Κόκκαλη, Χρήστο Κοπελούζο και Δημήτρη Μάρη, τότε είναι εύκολο να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι η σημερινή κυβέρνηση απολαμβάνει «οικουμενική» αποδοχή από τους μιντιάρχες.

Και μιλάμε για τεράστια μεταβολή δεδομένων, αφού κανείς δεν ξεχνά τις μάχες που έχει δώσει ο σημερινός πρωθυπουργός προκειμένου να γκρεμίσει την εγχώρια διαπλοκή.

Στον υφιστάμενο χάρτη, ο κ. Τσίπρας δεν έχει καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, και τον μέτοχο της Alter Ego («Βήμα», «Νέα»), Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα δεδομένα προκειμένου να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο, αντίστοιχο με εκείνο του απερχόμενου πρωθυπουργού, σε σχέση με τη στήριξη που παρέχει στους καναλάρχες.  

Πηγή: Secret