Την ισορροπία τρόμου που επικρατεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με φόντο την εκλογική χρονιά που έρχεται, αλλά και τη διαρκή διελκυστίνδα μεταξύ των συστημάτων Παππά και Τζανακόπουλου, καταδεικνύουν οι μετασχηματισμοί που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις του ενημερωτικού τομέα της κρατικής τηλεόρασης.

Ο λόγος για την τοποθέτηση του Νίκου Μερτζάνη στο πόστο του εντεταλμένου συμβούλου Ενημέρωσης ως αντικαταστάτη του Βασίλη Ταλαμάγκα, διαδικασία που καθυστερούσε χαρακτηριστικά όλον αυτόν τον καιρό, εξαιτίας του βέτο που έθετε η πλευρά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος θεωρείται πως ανήκει στη σφαίρα επιρροής του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ωστόσο, η χρυσή τομή βρέθηκε τελικώς ταυτόχρονα με την άφιξη στην Αγία Παρασκευή του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδάκη, πρώην διευθυντή του «Εθνους», ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα των ενημερωτικών υπηρεσιών της ΕΡΤ. Οι δύο άνδρες διατηρούν διαχρονικά άριστες σχέσεις, οι οποίες σφυρηλατήθηκαν από την εποχή που ο τελευταίος ανέλαβε τα ηνία της πάλαι ποτέ ναυαρχίδας της οικογένειας Μπόμπολα στον Τύπο, κατόπιν της εξόδου του Θανάση Τσεκούρα και της απόφασης του Φώτη Μπόμπολα για φιλοκυβερνητική στροφή στη γραμμή της εφημερίδας.

Πάντως, πριν στεγνώσει για τα καλά το μελάνι της απόφασης του Δ.Σ. για το δίδυμο Μερτζάνη - Παπαδάκη, άρχισαν ήδη νέες εσωτερικές έριδες, αφού κάθε άλλο παρά με καλό μάτι είδε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο διευθυντής Ενημέρωσης, Παναγιώτης Τσούτσιας, αλλά και η αρχισυντάκτρια ειδήσεων, Αγγελική Αγγελοπούλου (της απόλυτης επιρροής του τελευταίου).

Οπως και να ’χει, ο Νίκος Παππάς κάθεται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα αυτό το διάστημα, αφού τα χαμηλά νούμερα της ΕΡΤ, και δη αυτά των κεντρικών δελτίων, καθώς και η γενικότερη αίσθηση πολιτικής αλλαγής που επηρεάζει δραστικά -και εις βάρος του κυβερνητικού παράγοντα- την καθημερινότητα στο Ραδιομέγαρο, καθιστούν ακόμα πιο δυναμικές τις εντός ΣΥΡΙΖΑ αντιδράσεις για τα έργα και τις ημέρες του υπουργού στην Αγία Παρασκευή, που εδώ και λίγο καιρό εκφράζονται και δημόσια.