Τεταμένες είναι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, με τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Ενας από τους βασικούς λόγους που προκάλεσαν βαθύ ρήγμα στη φιλική σχέση των δύο ανδρών έχει να κάνει με την παρασκηνιακή εμπλοκή του αόρατου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Με βάση τα όσα κυκλοφορούσαν στην πιάτσα, ο Μελισσανίδης υποσχόταν στον Σαββίδη ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου να τον φέρει πιο κοντά με τον Δημήτρη Κοντομηνά του Alpha. Ο ομογενής επιχειρηματίας είναι αλήθεια ότι είχε πιστέψει τα όσα του έλεγε επί μακρό διάστημα ο μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ. Για το θέμα είχε ενημερώσει και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι έδειξαν να ενθαρρύνουν τη συμμαχία Κοντομηνά-Σαββίδη.

Στο παρά πέντε της διαδικασίας ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ διαπίστωσε ότι ο Μελισσανίδης είχε μεσολαβήσει προκειμένου να μπουν στο παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών οι Τσέχοι του ΟΠΑΠ. Και αυτό έγινε δύο μέρες πριν από τη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες, ο ΟΠΑΠ, μέσω χορηγικού προγράμματος, θα επένδυε περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Μάλιστα, η συμφωνία προέβλεπε την καταβολή του τιμήματος σε δύο δόσεις. Κάπως έτσι, με τη μεσολάβηση Μελισσανίδη, «αδειάστηκε» ο Σαββίδης. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, εσχάτως, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ παρακολουθεί τον Alpha να εξαπολύει δριμύτατη επίθεση εναντίον του, εξέλιξη που τη «χρεώνει» εκτός των άλλων και στον Μελισσανίδη.

Πάντως, ανεξάρτητα από τα παραπάνω -και όπως αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα η στήλη- ενόχληση για το deal Τσέχων-Κοντομηνά υπάρχει και στο Μέγαρο Μαξίμου.