ΠΡΙΝ από έξι χρόνια ήταν Γολγοθάς.

ΠΡΙΝ από τρία χρόνια Μαραθώνιος.

ΜΕΤΑ από τα πολύ δύσκολα χρόνια για τον τόπο και τους Έλληνες πολίτες, οι ξένοι παραδέχονται με αριθμούς και δηλώσεις ότι ‘’η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες του Νότου΄΄, προχωρούν στο ΄΄σπρίντ΄΄ πριν από την επίπονη κούρσα, της ύφεσης.

Και όπως όλα δείχνουν, λίγο πριν από το Πάσχα, οι ΄΄άπιστοι Θωμάδες΄΄ θα διαπιστώνουν καθημερινά πως η Ανάσταση της ελπίδας θα είναι γεγονός! Οι θυσίες του λαού ΄΄αιματηρές΄΄ όπως συχνά- πυκνά τις χαρακτηρίζει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πιάνουν τόπο μέρα με τη μέρα. Η πίστη για έξοδο από την κρίση μεταδίδεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους δανειστές μας.

Σε τακτικούς ελιγμούς, πολλά Μέσα Επικοινωνίας, περνούν από την άρνηση και τις αρνητικές πληροφορίες, στις επίσημες διαψεύσεις των αριθμών, που ανατρέπουν τις προβλέψεις και τα δήθεν μηνύματα έγκυρης πληροφόρησης…

* ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από την Κομμισσιόν, ήλθαν στο φως μόλις πριν από πέντε ημέρες για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Ακόμα και τα πιο αισιόδοξα.

* ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ στον Ευρωπαϊκό Τύπο τις εξελίξεις και τα σχόλια που αφορούν την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως ήταν φυσικό. ΄΄ο Νότος στο δρόμο της ανάκαμψης και τις ανάπτυξης για το 2014 και το 2015΄΄.

* ΄΄Μπορεί να μην είναι θεαματική η διαπίστωση, αλλά το σημαντικότερο και αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι οι χώρες των Μνημονίων και της ύφεσης απομακρύνθηκαν από τις κόκκινες γραμμές!΄΄.

* ΑΞΙΖΕΙ κατά συνέπεια να δούμε ως διαπίστωση όσων υποστηρίζουν τόσο η Κομμισσιόν, όσο και οι οικονομικές εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα.

1. Για την Ελλάδα από το -3.7% του ΑΕΠ, για το 2015 προβλέπουν +2,9%.

2. Για το δημόσιο έλλειμμα από το -13,1% στο -1%.

3. Το δημόσιο χρέος από τα 177,3 στα 171,9 δις ευρώ.

4. Η ανεργία από το 26,4% (2013) θα μειωθεί στο 24,6% (2015).

5. Ο πληθωρισμός (εναρμονισμένος ΟΝΕ) από το 0,9% θα φθάσει στο τέλος του 2014 στο –0,6%.

6. Ενώ οι συνολικές επενδύσεις από το -8,7% του 2013 θα φθάσουν στο +11,3% στα δύο χρόνια (2014 και 2015).

ΚΑΙ στο σημείο αυτό είναι αναγκαία η συγκριτική αναφορά με άλλα κράτη όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Μ.Βρετανία, όπου σε πολλά σημεία, η Ελλάδα παρουσιάζει ανώτερες προοπτικές ενώ και οι προβλέψεις είναι πιο αισιόδοξες. Με εξαίρεση τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο την Ολλανδία την Αυστρία και τη Δανία με τα Σκανδιναβικά κράτη να πληρούν τις καλύτερες προϋποθέσεις.

* Προοπτικές που δίνουν τη δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά να διεκδικεί και να μάχεται με στόχο την έξοδο

από την κρίση αλλά και να αποκτήσει πλεονεκτικές θέσεις στην πυραμίδα της ΕΕ.

Η Ελληνική Προεδρία προσφέρεται σε επαφές υψηλών προδιαγραφών και στόχων . Ειδικότερα τώρα που τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία που προαναφέραμε να επιτρέπουν ανετότερη διαπραγμάτευση και αποδοχή από τους εταίρους μας στην ΕΕ, στα συμφωνηθέντα και όσα έχουν αποφασισθεί στις Συνόδους Κορυφής του 2013.

Ο ΠΡΟΣΕΧΗΣ μήνας αναδεικνύεται σημαντικός και εξ’ ίσου θετικός για την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός θα είναι όχι απλώς το κεντρικό πρόσωπο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής, υπό την Ελληνική Προεδρία, αλλά και η μεγάλη τιμή να είναι ο Αντώνης Σαμαράς ένας από τους δύο ηγέτες, οι οποίοι θα προτείνουν στους ομολόγους τους, τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος , στην διεκδίκηση της Προεδρίας της Κομμισσιόν! Ήδη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποδέχθηκε το αίτημα του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ να προτείνει τον πρώην Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου της Κομμισσιόν στη θέση του Μπαρόζο.

Στο Δουβλίνο (6-7 Μαρτίου) στη διάρκεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ, ξεκινούν ουσιαστικά οι ευρωπαϊκές εκλογές και επιλογές. Τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Επιτροπών και Επιτρόπων, όσο και στην μάχη για τις 751 θέσεις (21 για την Ελλάδα) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα προκύψουν στις εκλογές της 25 Μαΐου.

Είναι το τελικό ΄΄σπριντ΄΄ στο δρόμο του μέλλοντος!.