Με μια λακωνική ανακοίνωση, η «Αττική Οδός» ενημερώνει ότι δεν θα αυξηθούν οι τιμές των διοδίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξάνονταν σε δύο δόσεις: την 1η Ιουλίου 2019 και την 1η Ιανουαρίου 2020.

Την 1η Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πήγαιναν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους από 3 ευρώ στα 3,30.

Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Κώστας Καραμανλής

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού» είχε δηλώσει ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στα τέλη Ιουλίου.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Καραμανλής είχε διαμηνύσει ότι «η κυβέρνηση έχει πολλούς τρόπους να αντιδράσει», προσφεύγοντας «ακόμα και στα δικαστήρια και να επιλυθεί εκεί το ζήτημα».

Εμείς, πρόσθεσε, δεν θέλουμε να έρθουμε σε καμία αντιπαράθεση με κανέναν [...] Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και να 'δημιουργεί τετελεσμένα' σε μια καινούργια κυβέρνηση, είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής είχε ακόμα υπενθυμίσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με την εταιρεία επί ένα χρόνο. «Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης της μίας εβδομάδας» συμπλήρωσε.