Με βασικό άξονα τις δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές που θα την βγάλουν από το αδιέξοδο και χωρίς το άγχος των αριθμών η ΔΕΗ κινείται στους ρυθμούς των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου και την έκθεση του ορκωτού Ελεγκτή της EY.

Το μήνυμα έστειλε από την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης προεξοφλώντας ότι με τις παρατηρήσεις των ελεγκτών η ΔΕΗ μπορεί να βγάλει την «μύτη της έξω από το νερό».

Στον ισολογισμό που θα ανακοινώσει την Τρίτη το απόγευμα η εταιρεία το εύρος των ζημιών είναι πολύ μεγάλο, η ανησυχία παραμένει και όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις και τα μέτρα που θα πάρει η διοίκηση στους επόμενους μήνες. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΔΕΗ αναμένονται δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη.

Τα 490 εκατ. ευρώ που φέρνουν οι αυξήσεις των τιμολογίων που αποφασίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι αφορούν την εισπραξιμότητα της ΔΕΗ για το επόμενο 12μηνο. Όπως σημειώνουν από την Επιχείρηση της δίνουν ανάσα για να έχει το χρόνο να οργανώσει όλα τα διαρθρωτικά μέτρα που θα ακολουθήσουν (απολιγνιτοποίηση, πώληση ΔΕΔΔΗΕ κ.α) ωστόσο δεν θα ξεκινήσουν να αποδίδουν έσοδα πριν το τέλος του έτους.