Καλημέρα, καλημέρα, συναγωνιστές της παραπολιτικής. Εδώ στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ελευθερία! Κοντεύει η ημέρα που θα αναπνεύσουμε χωρίς τον Μπουτάρ Αγά, δήμαρχο της όμορφης πόλης μας.


Πήραν το δαχτυλίδι


«Φυτώριο» δήθεν ανεξάρτητων-αριστερών υποψήφιων δημάρχων αποδεικνύεται η πρώην πλέον ΕΡΤ3. Δύο στελέχη της πήραν το «δαχτυλίδι» του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικούν την καρέκλα του δημάρχου σε δήμους εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, προτιμώντας τη σιγουριά του... Δημοσίου παρά το μεροκάματο στον ιδιωτικό τομέα. Εξαργυρώνοντας λοιπόν τα αγωνιστικά ένσημα που κόλλησαν μετά το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, ο αθλητικογράφος Τάσος Σταμπουλής (φωτ.) και ο πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑίος Χρήστος Γιαννούλης ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών. Ο πρώτος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στον Δήμο Παύλου Μελά (πρώην Δήμος Σταυρούπολης) και ο δεύτερος, ως γνωστόν, στην Κατερίνη. Σημειώνεται πως ο Χρήστος Γιαννούλης προβλήθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως η πιο κατάλληλη υποψηφιότητα που θα υποστηρίξουν στις δημοτικές εκλογές.


Παυλίδου αντί Βούγια

http://newton.ee.auth.gr/pavlidou/arxeio/1.jpg

Αφού είδαμε τα... χαΐρια των καθηγητών πανεπιστημίου στην κεντρική πολιτική σκηνή, είπαμε να τους δοκιμάσουμε και στην Αυτοδιοίκηση. Ετσι φαίνεται πως σκέφθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και σε πέντε μικρά κόμματα, που αποφάσισαν να στηρίξουν από κοινού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τη μηχανικό και καθηγήτρια του ΑΠΘ Νιόβη Παυλίδου. Για την ιστορία, και οι Σπύρος Βούγιας, Χρ. Παπαστεργίου «έπαιξαν» για την κοινή υποψηφιότητα, αλλά τους κέρδισε στο νήμα η κ. Παυλίδου.


Αποφάσισε αποχή


 
Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης με τον Γ. Ιωαννίδη ο πρώην δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης. Μετά το μπέρδεμα με τις δύο υποψηφιότητες, έχει αποφασίσει να μη συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές και να επιστρέψει στη δουλειά του. Ασε που παίρνει και τα μηνύματα από τον δήμο του, ότι η βάση κοιτάει προς τον Απόστολο.


Συνεχίζει ευρωπαϊκά

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/721325/638/399/0x00000000007eb22e/2/o-perifereiarxis-kentrikis-makedonias-apostolos-tzitzikostas-arxeio.jpg
Χωρίς να χάνει τον εκλογικό προσανατολισμό του, ο Τζιτζικώστας συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς Ευρώπης, καθώς διευρύνει τις επαφές του με αξιωματούχους της Ε.Ε. Μέσα στην εβδομάδα τον επισκέφθηκε ο επίτροπος Απασχόλησης, Λάζλο Αντορ, με τον οποίο συζήτησαν τόσο για το ζήτημα της απασχόλησης όσο και για την καταπολέμηση της φτώχειας. Λίγο οι σπουδές, λίγο η συμμετοχή στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, λίγο οι διεθνείς επαφές που καλλιεργεί μέσα από την Αυτοδιοίκηση, έχει χτίσει τα… κονέ του στις Βρυξέλλες.


Εκλογική συμφωνία

http://evosmos.org/wp-content/uploads/2014/01/Petros-Soulas.jpg
Δεν είναι τίτλος ταινίας. Είναι πραγματικότητα και αφορά τις εκλογές στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Οπως μαθαίνει ο Εγνάτιος, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η συνάντηση των δύο υποψήφιων δημάρχων από τον Εύοσμο, Πέτρου Σούλα (φωτ.) και Κωστή Σωτηράκη, και η συμφωνία έκλεισε. Τι περιλαμβάνει; Την απόφασή τους ο επόμενος δήμαρχος να είναι από τον Εύοσμο και όχι από το Κορδελιό. Κοινώς, όποιος από τους δύο περάσει στον δεύτερο γύρο με τον νυν δήμαρχο, Στάθη Λαφαζανίδη, θα υποστηριχθεί προκειμένου να εκλεγεί. Η στήλη ξέρει ποιος έκανε και το «προξενιό», αλλά θα σας το αποκαλύψουμε την επόμενη εβδομάδα.


Στο... Ποτάμι
http://www.bostanistas.gr/resources/toolip/img/2012/12/06/tachiaou1.jpg
Η Θεσσαλονικιά Χριστίνα Ταχιάου και κολλητή του παλιού, καλού συστήματος ΠΑΣΟΚ -ξέρετε, από εκείνους που το παίζουν κουλτουριάρηδες, αλλά έχουν την κάλυψη των υψηλών γνωριμιών τους και δεν χάνονται ποτέ- θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι» του... αντισυστημικού Σταύρου Θεοδωράκη. Το κοινό της Χριστίνας με τον Σταύρο; Και στους δύο αρέσουν οι σχολικές τσάντες στην πλάτη και το ποδήλατο.


Και η Αμαλία

Αλλη μία υποψηφιότητα ξεπήδησε από το πουθενά στον Δήμο Καλαμαριάς. Το όνομα αυτής, Αμαλία Πασαλίδου, η οποία αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία κόντρα στους Μπακογλίδη και Λαμτζίδη. Ντεμέκ ανεξάρτητη και αυτή, το 2010 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Μάρκο Μπόλαρη.


Ανέκδοτο



Ακούγεται εσχάτως στη Θεσσαλονίκη ως ανέκδοτο. Γιατί Κουμουτσάκος, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν είναι θερμοί για το ευρωψηφοδέλτιο; Γιατί τα «γατάκια» δείλιασαν μόλις άκουσαν ότι ο Πανίκας Ψωμιάδης θέλει να πάει Βρυξέλλες με το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για να ταΐσει τον Νάιτζελ Φάρατζ... πισία, ωτία και τανωμένο σορβά!


Αποκαλυπτήρια

Αύριο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Θερμαϊκού ο Μαυρομάτης. Αφού επέλεξε τους συνεργάτες του και έχει κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού του, θα κάνει και τα αποκαλυπτήρια.


Πιθανή νέα καταδίκη

Δεν του βγήκε η «ντρίμπλα» με την τροπολογία Αναστασιάδη του έκπτωτου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και… χλωμιάζει το σενάριο της Ευρωβουλής. Και αυτό γιατί ο κίνδυνος νέας καταδίκης του Πανίκα είναι παραπάνω από πιθανός.