Με τη νέα διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, συναντήθηκε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ήταν χαρά μου που συναντήθηκα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστο Σταϊκούρα» έγραψε στο Twitter η νέα επικεφαλής του Ταμείου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας.


Και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε τις προοπτικές της Ελλάδας και με ενημέρωσε για τις προσπάθειες εξισορρόπησης των δαπανών, με στόχο την κοινωνική προστασία και ένταξη».

Η συνάντηση έλαβε χώρα, στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν, για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Οργανισμού έστειλε μήνυμα για την περαιτέρω εξορθολόγηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, αλλά και για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Εξέφρασε δε, την απογοήτευσή του για την άρση των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό, μετά το τέλος του προγράμματος βοήθειας. «Νομίζω ήταν λάθος» έσπευσε να συμπληρώσει.