Τα 1,30 δισιεκατομμύρια ευρώ άγγιξε για το 2019 ο ομιλος Aegean, καταγράφοντας κέρδη μετα από φόρους 78,5 εκατ. Ευρώ. Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι σε καραντίνα, εξαιτίας των εξελίξεων και της ταχύτατης εξάπλωσης του COVID-19.

H πλήρης εικόνα για το ύψος της ζημίας από τον κορονοϊό, είναι αδύνατο να εκτιμηθεί για την ώρα καθώς όλα είναι ρευστά και αλλαγές αναμένονται κάθε ημέρα που περνάει. Για αυτό και το κύριο μέλημα του ομίλου είναι η στήριξη της πελατειακής του βάσης, ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν καλύτερες και άμεσες διευκολύνσεις.


«Αναμφισβήτητα, όλος ο κλάδος θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά σοβαρές προκλήσεις σε μία πρωτόγνωρη κρίση λόγω του COVID-19», παραδεχτηκε σε σημερινή ανακοίνωση ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.
photo_Dimitris_Gerogiannis_high


Ξεκαθάρισε πως υπάρχουν στέρεες βάσεις, και πίστη στον επαγγελματισμό και τις δυνατότητες των ανθρώπων της εταιρείας που σε περίοδο μεγάλων κρίσεων και έχουν αποδείξει και την προσαρμοστικότητα, αλλά και την αντοχή.

Είπε ακόμη πως σε αυτή τη συγκυρία, οι αποφάσεις και οι πολιτικές των αρχών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι απαραίτητες για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κρίσης.

Σύμφωνα με τα νεότερα, τις επόμενες μέρες, και έως τα τέλη του Απριλίου, το μεγαλύτερο μέρος των συχνοτήτων ή και πτήσεων εξωτερικού θα διακοπούν ενώ και το δίκτυο εσωτερικού θα περιοριστεί σημαντικά. Δηλαδή, θα διατηρηθεί ένα βασικό πρόγραμμα περιορισμένων συχνοτήτων στους βασικούς προορισμούς της ΕΕ και σε όλους τους προορισμούς του εσωτερικού.

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ακόμη, σε συνεργασία με τις ελληνική αρχές, η Aegean έχει δηλώσει τη διάθεση, να εκτελέσει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού των Ελλήνων πολίτων που τυχόν βρίσκονται σε χώρες που έχουν ήδη διακοπεί ή πρόκειται να διακοπούν πτήσεις.
aeg3

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΕΣΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 16%

Στις δύσκολες αυτές ημέρες, εμψύχωση έδωσαν η ωρίμανση στη διαχείριση δικτύου και ναύλων καθώς και η προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου, που έφεραν τα αποτελέσματα του 2019.

Τα θετικά νούμερα συνέβαλαν, όπως υπογράμμισε ο κ. Γερογιάννης στη σημαντική ενίσχυση της δομής και της χρηματοοικονομικής κατάστασης του ομίλου, δημιουργώντας ακόμη πιο γερές βάσεις.

Η επιβατική κίνηση το 2019 σημείωσε αύξηση κατά 7% με τα κέρδη προ φόρων, τόκων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων να ανέρχονται στα 269,4 εκατ., ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις να συγκεντρώνουν 516,9 εκατ.ευρώ

«Η εξαιρετικά θετική πορεία, επισφραγίστηκε και με το για πρώτη φορά οριακά θετικό αποτέλεσμα που πέτυχαμε και το τελευταίο τρίμηνο του έτους», τόνισε ο κ. Γερογιάννης εξηγώντας πως πρόκειται για ένα ανέκαθεν αδύναμο τρίμηνο.
aeg1


ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ 65 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
Το 2019 ο όμιλος Aegean (AEGEAN και Olympic Air), μέλος της διεθνούς αεροπορικής συμμαχίας STAR ALLIANCE μετέφερε 15 εκατ. επιβάτες, ενώ το πρόγραμμα δρομολογίων για το 2020 καλύπτει ένα δίκτυο 155 προορισμών, 124 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες.

Έως το τέλος του έτους οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται μέσα στο πρώτο εξάμηνο.