«Απο τον επόμενο μήνα ξεκινάμε πτήσεις σε Ηράκλειο και Ρόδο. Η προσπάθεια της επανεκκίνησης θα είναι δύσκολη. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για φέτος διότι θα χάσουμε πολύ», είπε ο Ευτύχης Βασιλάκης, πρόεδρος της AEGEAN, μιλώντας στην 28η Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, κλειστή συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στον Δορυφορικό Αεροσταθμό του Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Θα έλεγα οτι έχουμε υποχρέωση όμως να χάσουμε», υπογράμμισε, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση και μίλησε για τη διασφάλιση της στήριξης των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού.
«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε το ίδιο το τουριστικό προϊόν, ωστε να είναι εδώ και την επόμενη χρονιά, εφόσον φέτος, δουλεύουμε αναγκαστικά για το μέλλον», ξεκαθάρισε.

«ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ»
Η τελευταία εκδήλωση που είχε κάνει η AEGEAN στο αεροδρόμιο ήταν τον Φεβρουάριο, όταν παρουσίασε τα τελευταία αεροπλάνα της.
«Ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι, και δέκα ημέρες αργότερα, άλλαξε όλη η ροή των πραγμάτων», είπε μένοντας ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο κλάδος της Αερομεταφοράς πλήττεται πιο άμεσα από όλους τους υπόλοιπους κλάδους στον Τουρισμό.

«Είδαμε ότι ακόμα και οι γίγαντες των αερομεταφορών χρειάζονται τεράστια ποσά βοήθειας. Παρόλα αυτά, στους τέσσερις αυτούς μήνες, που ήταν οι πιο επίπονοι στην ιστορια της AEGEAN, παραλάβαμε (σ.σ. την προηγούμενη εβδομάδα) το πέμπτο μας αεροπλάνο. Σε δύο μήνες παραλαμβάνουμε το έκτο και στο τέλος του μήνα το έβδομο», ανακοίνωσε, εκφράζοντας υπερηφάνεια που ακόμα και σε αυτή την κατάσταση η ομάδα του συνεχίζει αδιάκοπα.

Αυτοσαρκαζόμενος, ανέφερε το γεγονός ότι σε κάθε παραλαβή νέων αεροσκαφών της AEGEAN συμβαίνει και μία κρίση. «Την προηγούμενη φορά που είχαμε παραγγείλει αεροπλάνα ήταν κλειστές οι τράπεζες τώρα, οι τράπεζες είναι ανοιχτές και… (χαμογελάει) ας ελπίσουμε οτι την τρίτη φορά που θα παραγγείλουμε αεροπλάνα να μην έχουμε κάτι αντίστοιχο αλλιώς θα σταματήσουμε να παραγγέλνουμε αεροπλάνα...».

Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον Γιάννη Ρέτσο

Επιστρέφοντας στην σημερινή κρίση ο κ. Βασιλάκης ευχήθηκε να αποτελέσει το κίνητρο για περισσότερη συνεργασία.
Αναφερόμενος στον καταλυτικό ρόλο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είπε πως ο Γιάννης Ρέτσος (σ.σ. πρόεδρος του ΣΕΤΕ) έχει δείξει απίστευτη αντοχή τους τελευταίους τέσσερις μήνες. «Δεν μπορούμε όμως να τα περιμένουμε όλα από τον Γιάννη... Πρέπει κι εμείς να βοηθήσουμε! Και θα γίνει γιατί η κρίση έδειξε οτι δημιουργεί πιο τοπικιστικές τάσεις».

ΛΗΤΩ ΜΗΣΙΑΚΟΥΛΗ
litomissiakouli@yahoo.com