Λιαργκόβας: Τον Μάιο το κομβικό σημείο για την ελληνική οικονομία
βνμ_
Οικονομία

Λιαργκόβας: Τον Μάιο το κομβικό σημείο για την ελληνική οικονομία

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Παναγιώτης Λιαργκόβας για το μέλλον των επιχειρήσεων μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

«Το πρώτο ζητούμενο είναι να παραμείνουμε ζωντανοί» υποστήριξε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε πως «αφού το εξασφαλίσουμε αυτό, το δεύτερο μέλημα είναι να δούμε την επόμενη μέρα, η οποία πρέπει να βρει όρθιες τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους έτσι ώστε να επανακτήσουμε ό,τι χάσαμε σε αυτό το τρίμηνο».

Το κομβικό σημείο και εκεί που θα κριθούν όλα είναι το δεύτερο τρίμηνο. Αν μέχρι το Μάιο έχει κατορθώσει η χώρα να τιθασεύσει αυτή την επίπτωση, τότε η κρίση θα έχει αισίως περάσει χωρίς βαριές επιπτώσεις στην οικονομία. Αν αντιθέτως αυτή συνεχιστεί, τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και «θα μιλάμε για ύφεση πλέον».

«Εξαρτάται λοιπόν από τη χρονική διάρκεια που θα έχει επίδραση ο κορωνοϊός» είπε συμπληρωματικά.

Όσον αφορά την οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις, αυτή είναι αρκετή, σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα και δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.

«Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στην παγκόσμια οικονομία μετά τον κορωνοϊό. Αν αρχές Μαΐου φανεί ότι η καμπύλη δείχνει να κατεβαίνει, θα επικρατήσει μια αισιοδοξία και θα κρατηθούν όλοι όρθιοι» κατέληξε.



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα