Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Νίκος Χαριτάκης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας τόσο κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης όσο και μετά.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που πλήττονται, ο κ. Χαριτάκης υποστήριξε πως «έχουν αυξημένη συντηρητικότητα ρευστότητας», υπάρχει δηλαδή φόβος για προβλήματα ρευστότητας.

«Η κυβέρνηση θα κρίνει ποιες παρεμβάσεις πρέπει να κάνει σε συγκεκριμένους κλάδους αφενός να μην υπάρξει πρόβλημα αφετέρου για να μην υπάρξει υπερβολή που θα δημιουργήσει προβλήματα την επόμενη μέρα», ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη, «η οικονομία είναι σαν την αρκούδα σε χειμερία νάρκη». Με άλλα λόγια, το ζητούμενο είναι να παγώσει η οικονομία και ταυτόχρονα αυτό το πάγωμα να μη σκοτώσει την οικονομία.

Εκτιμά ότι δε θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα, από τη στιγμή μάλιστα που οι προμηθευτικές ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από την εγχώρια αγορά. Θεωρεί ότι η οικονομία θα αντέξει και ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα σε μισθούς και συντάξεις.

«Η δημοσιονομική πειθαρχία θα περιοριστεί, θα συνεχιστεί ομαλά μια πορεία», κατέληξε.




ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα