Νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Τουριστικής βιομηχανίας παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαϊου στην πρώτη διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Βασιλείου και ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Της Τράπεζας, κ. Γεωργίου Ζανιά και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, Σταύρου Ιωάννου.

eurobank2


Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Eurobank, CEO της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ο οποίος είναι και στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΕ, η Eurobank είναι η τράπεζα του Ελληνικού Τουρισμού «προέχει η επανεκκίνηση της οικονομίας». Ακόμη ξεκαθάρισε πως γίνεται χρήση όλων των εργαλείων που παρέχει η ΕΚΤ.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Βασιλείου  (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) που ειναι και στο διοικητικό συμβούλιο της marketing Greece ανακοίνωσε αναλυτικά το νέο πακέτο μέτρων, αφού τόνισε πως με το σχέδιο που έχει εκπονήσει η Eurobank λήφθηκαν αποφάσεις ακόμα και για τα χειρότερα σενάρια.
« Ενεργοποιούμε ένα πακέτο που θα ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση του ξενοδοχειακού κλάδου και τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας που συμβάλει -άμεσα ή έμμεσα- με 21% στο ΑΕΠ και 22% στην απασχόληση της χώρας. Παγώνουμε τις δόσεις κεφαλαίου για φέτος και για ολόκληρη την επόμενη χρονιά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, για δάνεια ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που ήταν ενήμερα την 31η Δεκεμβρίου 2019. Χορηγούμε άμεση ρευστότητα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε κεφάλαια κίνησης για τις συνολικές ανάγκες του 2020, αξιοποιώντας και τα μέτρατης Πολιτείας για στήριξη & ενίσχυση της ρευστότητας που ήδη εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν. Παρέχουμε στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ήδη από φέτος, τα κεφάλαια κίνησης που απαιτούνται για την επανεκκίνηση και της επόμενης τουριστικής περιόδου του 2021. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση εγκεκριμένων επενδύσεων στον κλάδο των ξενοδοχείων, ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ. Προσφέρουμε αποκλειστικά σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις,προνομιακή τιμολόγηση στο πρόγραμμα πιστοποίησης ”CoVid-Shield“, του πρώτου ολοκληρωμένου σχήματος πιστοποίησης για την κατάλληλη εφαρμογή μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορωναϊού, σε συνεργασία με τον διακεκριμένου κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας Οργανισμό Πιστοποίησης ΤÜV AUSTRIA. Βοηθάμε έτσι τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν ευκολότερα τα καινούργια κόστη προσαρμογής στις νέες συνθήκες και να αποκτήσουν σε προσιτή τιμή τη σημαία πιστοποίησης την οποία, φέτος, θα αναζητούν οι τουρίστες κατά την έρευνα αγοράς για τις διακοπές τους στη χώρα μας».