Νέα τιμή-στόχο για τον χρυσό δίνει η Goldman Sachs μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό των 1.931 δολαρίων ανά ουγγιά στο κλείσιμο της ημέρας και 1.946 δολαρίων ενδοσυνεδριακά. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναβαθμίζει την πρόβλεψη και από τα 2.000 δολάρια που έδινε προηγουμένως, τώρα εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού θα φτάσει στο επίπεδο των 2.300 δολαρίων μέσα στο επόμενο 12μηνο. Την ίδια ώρα, αναβαθμίζει και το outlook για το ασήμι δίνοντας τιμή-στόχο στα 30 δολάρια, από 22 προηγουμένως.

 Η Goldman επικαλείται την πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα, τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις και την εξάπλωση ενός δεύτερου κύματος κοροναϊού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η άνοδος του χρυσού το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει τα κέρδη των πραγματικών επιτοκίων και άλλων εναλλακτικών του δολαρίου.

 «Σε συνδυασμό με την άνευ προηγουμένου συσσώρευση χρέους από την αμερικανική κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να εγείρονται πραγματικές ανησυχίες σχετικά με την… μακροημέρευση του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.