Η Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσε κλειστή τηλεδιάσκεψη για επιχειρηματίες, διευθυντικά στελέχη τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και δημοσιογράφους που ζουν στο εξωτερικό με βασικό ομιλητή τον Αλέξη Πατέλη, Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Πατέλης ενημέρωσε αναλυτικά για τα κίνητρα που θα περιλαμβάνει διάταξη η οποία αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου εργαζόμενοι Έλληνες και ξένοι που ζουν εκτός Ελλάδος να επιλέξουν την πατρίδα μας ως φορολογική τους «κατοικία». Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στις μειώσεις φόρου και εισφορών για όλους τους Έλληνες που έχει ήδη εφαρμόσει η κυβέρνηση καθώς και στην επικείμενη αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης. 
Ο κ. Πατέλης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επισημάνσεις που υπήρξαν ενώ συνομίλησε με όλους και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού μίλησε για την ευκαιρία που παρουσιάζει το Brexit για την Ελλάδα και εξήγησε τους λόγους που η Ελλάδα μεταμορφώνεται διαρκώς σε κατάλληλο προορισμό εργασίας και επενδύσεων.
Στην τηλεδιάσκεψη, την οποία συντόνισε ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς, Νίκος Θεοδωρόπουλος, τον τόνο από πλευράς Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο Γραμματέας της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αλέξη Πατέλη για την παρουσία του και μίλησε με μεγάλη άνεση σε όσους συμμετείχαν από το εξωτερικό αφού εκτός από Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένας άνθρωπος που διαθέτει τεράστια εμπειρία από το χώρο του επιχειρείν, έχοντας υπάρξει διευθυντικό στέλεχος και μέλος ΔΣ μεγάλων διεθνών και εγχώριων επιχειρήσεων για δεκαετίες, ενώ έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Στην κλειστή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από την Αμερική και την Ευρώπη στελέχη της Ελβετικής EFG, της Amazon, της Blackstone, της Ecommbanx, της Europrotection, της Tite Strategy αλλά και δημοσιογράφοι. Όλοι τους έδειξαν ενδιαφέρον για τα κίνητρα που θα θεσμοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο Αλέξης Πατέλης ενθάρρυνε όσους εξέφρασαν την επιθυμία τους να ανοίξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα εντός του 2021.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και όλα τα στελέχη που έχουν αναλάβει τους Έλληνες του εξωτερικού από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας και διοργάνωσαν την τηλεδιάσκεψη με τον Αλέξη Πατέλη όπως Ρουσσέτου, Ντάλλες, Μαρκαντωνάτος, Μαυριδάκη, Παπαγεωργίου και Κονταξή, όπου δεσμεύτηκαν να επικοινωνήσουν στο βαθμό που είναι εφικτό τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τους Έλληνες του εξωτερικού.