Οι ίδιοι έξι όμιλοι που εκδήλωσαν χθες ενδιαφέρον στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το εργοστάσιο και το μεταλλείο της Λάρυμνας εμφανίστηκαν σήμερα στο δεύτερο διαγωνισμό πώλησης περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ που προωθεί ο ειδικός διαχειριστής. Ούτως ή άλλως πρόκειται να περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται μεταξύ τους και στην κυβέρνηση περίμεναν πως οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν και στους δύο διαγωνισμούς αφού είχαν το σχετικό δικαίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον στο διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή εκδήλωσαν οι εξής:

1) COMMODITY & MINING INSIGHT IRELAND LIMITED

2) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - AD HOLDINGS AG

3) Μυτιληναίος

4) SOLWAY INVESTMENT GROUP LIMITED

5) THARISA PLC

6) TRAFIGURA GROUP Pte Ltd.

Σύμφωνα με την πρόσκληση στο αντικείμενο του διαγωνισμού που προωθεί ο ειδικός διαχειριστής περιλαμβάνονται:

1. Παραχωρήσεις μεταλλευτικών δικαιωμάτων επί των Μεταλλείων Ευβοίας και συγκεκριμένα ιδιόκτητες οριστικές και μισθωμένες ιδιωτικές παραχωρήσεις αλλά και μισθωμένες δημόσιες παραχωρήσεις στην περιοχή Βρυσάκια Εύβοιας

2. Μεταλλεία Καστοριάς και συγκεκριμένα ιδιόκτητες οριστικές παραχωρήσεις

3. Μεταλλεία Φθιώτιδας (περιοχή Άγιος Ιωάννης και συγκεκριμένα ιδιόκτητες οριστικές και μισθωμένες ιδιωτικές παραχωρήσεις.

4. Αποθέματα μεταλλευμάτων (δυνητικά και μη)

5. Αγροτεμάχια στην περιοχή Λάρυμνας (Φθιώτιδα) και στην Εύβοια

6. Κινητός και λοιπός εξοπλισμός στην περιοχή Λάρυμνας (Φθιώτιδα)

Όπως και στην περίπτωση της ξεχωριστής διαδικασίας που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ και ο διαγωνισμός του ειδικού διαχειριστή θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό να προεπιλεγούν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού αφορά την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους προεπιλεγέντες.