STYLIANIDIS-PARAPOLITIKA
Οικονομία

Οι επιπολαιότητες Στυλιανίδη, η στήριξη στον Σταϊκούρα και τα συγχαρητήρια Δημητριάδη

Παιχνίδια στη Θράκη από Στυλιανίδη

-Χρόνια τώρα είναι γνωστό ότι ο νεοδημοκράτης βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ασχολείται νυχθημερόν στον νομό Ροδόπης με τα θέματα της μειονότητας. Συγκεκριμένα έχει κάνει καριέρα (εδώ και χρόνια) από την εποχή της πρώτης κυβέρνησης Καραμανλή, μονοπωλώντας την πραμάτεια του στην ευρύτερη περιοχή. Εσχάτως όμως, τα όσα επιχειρεί ο επιπόλαιος (πολιτικά) βουλευτής της Ν.Δ. έχουν αρχίσει και κάνουν ζημιά και μάλιστα εθνική.

-Και δεν αναφέρομαι στον σχεδιασμό για να κάνει περιφερειάρχη τον επικεφαλής της ΣΕΚΑΠ (πρώην εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη) πρώην βουλευτή Ξάνθης Αλέκο Κοντό. Ένα τύπο που εγκατέλειψε την πολιτική για ν ασχοληθεί με τις μπίζνες των τσιγάρων, από τις οποίες ξεκίνησε πριν αποφασίσει να εισέλθει στην πολιτική. Εσχάτως εκείνο που προκαλεί αίσθηση και δημιουργεί και περίεργους συνειρμούς είναι ότι Στυλιανίδης και Κοντός, έχουν πλησιάσει την πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη, σε μια προσπάθεια να προσδώσουν αξιοπιστία στις τρέλες τους.
Φανατική στήριξη σε Σταϊκούρα

-Είπα να αγιάσω και δεν με αφήνουν. Εν προκειμένου αναφέρομαι στον καλό μου φίλο (δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τον συμπαθώ) Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να αποδείξει ότι δεν είναι υπουργός του αναπληρωτή του, Θόδωρου Σκυλακάκη. Παρακολουθώντας την κινητικότητα του «τσάρου», διαπιστώνω ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταϊκούρας, είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής και σε Μέσα Ενημέρωσης που βρίζουν νυχθημερόν τον πρόεδρο Κυριάκο, τη σύζυγό του Μαρέβα αλλά και τα περισσότερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

-Και δεν χρειάζεται κανείς να το ψάξει πολύ. Αρκεί μια ματιά στα πρωτοσέλιδα της «Δημοκρατίας» του εκδότη Φιλιππάκη. Την ίδια ώρα που ξεφτιλίζουν τον Μητσοτάκη, αποθεώνουν τον Σταϊκούρα. Γράφουν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα (αν όχι στην Ευρώπη) αν δεν ήταν υπουργός ο Χρήστος. Πάντως αν νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στον υπουργό Οικονομικών, μάλλον έχουν πετύχει το ακριβώς αντίθετο. Άσε που μέσα από τη «Δημοκρατία» ενισχύεται και η άποψη ορισμένων που λένε ότι εξακολουθεί να υφίσταται η συμμαχία του Τσιπροκαραμανλισμού.

! Μιας και το έφερε η κουβέντα υποθέτω ότι ο Σταϊκούρας εκτός από τα αποθεωτικά δημοσιεύματα της «Δημοκρατίας», γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος Όμιλος ανήκει στους μεγαλοοφειλέτες (σε επίπεδο media) του ελληνικού δημοσίου. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, υποθέτω επίσης ότι έχει δώσει τις σχετικές εντολές προκειμένου να εισπραχθούν (εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες) όλες οι οφειλές του Ομίλου Φιλιππάκη. Και τέλος είμαι βέβαιος ότι έχει ζητήσει ήδη από τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, να προχωρήσει στους απαιτούμενους ελέγχους. Και οφείλει ένας υπουργός να το πράξει, από τη στιγμή που έχουν τεθεί σε γνώση του, όλα όσα οφείλει ο Φιλιππάκης.
Το tweet Δημητριάδη για την Πίτσος

-Με ένα tweet ο διευθυντής του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, θέλησε να συγχαρεί τόσο τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, όσο και τον βουλευτή της Β’ Πειραιώς Δημήτρη Μαρκόπουλο, για την συμβολή τους στην επίλυση του θέματος που αφορούσε την Πίτσος. Καθαρά και μαγκιόρικα ο Δημητριάδης, βγήκε και είπε ένα μεγάλο «μπράβο» στους δύο εκ των πολιτικών συντελεστών της επιτυχίας. Και δω που τα λέμε δεν ήταν και μικρή, αφού διασφαλίζει δεκάδες θέσεις εργασίας, πέραν όλων των υπολοίπων, που θα φανούν κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ανεβαίνει ο Καραμολέγκος

-Δυναμική στον Όμιλο Καραμολέγκου έχει δώσει η παρουσία του έμπειρου (και καλού) μάνατζερ Βασίλη Ανδρικόπουλου. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του έμπειρου τεχνοκράτη, άρχισαν να δρομολογούνται μια σειρά από (νέα) projects, που δίνουν μια νέα δυναμική στην εταιρεία Καραμολέγκος.

-Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Ανδρικόπουλος δείχνει να κάνει focus, στην αλυσίδα «Απολλώνιον» (που ανήκει στον Όμιλο) η οποία κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίττα του ανταγωνισμού. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται οι συνεργασίες που έχουν γίνει με τις εταιρείες delivery (e-food – wolt).

TAGS: