*** Σας έχουμε δυσάρεστα νέα, αν σκεφτόσασταν να κάνετε καμία αρπαχτή καλοκαιριάτικα, «μέσω της βραχυχρόνιας μίσθωσης του ακινήτου σας», δηλαδή, μέσω του Airbnb, σε απλά… ελληνικά. Θα πρέπει πρώτα να πάρετε αριθμό μητρώου από το υπουργείο Οικονομικών, για να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αλλιώς, θα σας «πετάει έξω».

^^^ Στο οικονομικό επιτελείο αποφάσισαν να κλείσουν μια και καλή τη συγκεκριμένη πληγή, αντέγραψαν το μοντέλο από το εξωτερικό, ήρθαν σε συνεννόηση με την εταιρία και ιδού. Και το ψάχνουν για να εντοπίσουν διαφυγόντα έσοδα κι από το ένδοξο παρελθόν της πλατφόρμας στη χώρα μας. Αλλά δύσκολο.

! Αυτό που ενδεχομένως δεν ξέρουν στο ΥΠΟΙΚ είναι ότι αρκετοί, εδώ και καιρό, έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες και ακολουθούν άλλα «μονοπάτια» για να τσιμπήσουν πελάτες…

*** Υπάρχει συγκεκριμένο υπουργείο, στο οποίο ο προϊστάμενος υπουργός δεν λέει ούτε «καλημέρα» με τον υφιστάμενο υφυπουργό. Κυριολεκτικά. Κι ο τελευταίος αποφεύγει αυτές τις περίεργες μέρες ακόμα και να βήξει για να μη στρέψει το βλέμμα του υπουργού πάνω του. Έτσι εξηγείται και η εξαφάνισή του από το προσκήνιο. Δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν μιλά και γενικά αποφεύγει κάθε δημόσια παρέμβαση.

^^^ Ωστόσο, αν το σκεφτεί καλύτερα κανείς, τελικά, η παραπάνω εικόνα δεν αφορά μόνο σε ένα υπουργείο, αλλά τουλάχιστον σε τρία. Αλλά σε ένα ειδικά, ο υφυπουργός δεν γράφει ούτε σημειώματα, που λέει ο λόγος

! Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός, που έχει γίνει κοινωνός όλων των παραπάνω, μέσω των «κατάλληλων καναλιών», αργά ή γρήγορα, θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Απλώς, όχι τώρα, που η μάχη για το εργασιακό στη Βουλή και στους δρόμους, οδεύει προς κορύφωση. Λογικό. Μετά θα έχει όλο το χρόνο δικό του (και τις αφορμές). Άλλωστε, όπου να ‘ναι, συμπληρώνονται και τα δυο χρόνια από τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές. Οπότε…

@@@ Έπειτα είναι και η γκρίνια στελεχών του Μαξίμου, που θα επισπεύσει τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο. Μέχρι πότε, σου λένε, θα εφαρμόζουμε την «τακτική του Τιραμόλα»;

*** Η σωστή επιλογή, τη σωστή ώρα, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, για οποιοδήποτε θέμα στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής. Η Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει σύντομα, για μια ακόμα φορά. Συγκεκριμένα, θα κληθεί να επιλέξει ποια από τις δυο βασικές υποψηφιότητες για τη θέση του επόμενου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα στηρίξει.

^^^ Αυτή τη στιγμή, οι επικρατέστερες να διαδεχθούν τον Στόλτεμπεργκ είναι η βρετανίδα Μέι και η ιταλίδα Μογκερίνι. Γνωστές και μη εξαιρετέες και οι δυο. Αν στην πορεία δεν μπει σφήνα και τρίτη υποψηφιότητα, τα δεδομένα για την επόμενη μέρα σ’ αυτό το κρίσιμο πόστο, έχουν διαμορφωθεί. Και θα πρέπει να επιλέξουμε

! Αν και μεταξύ μας, όποιος ή όποια κι αν βρεθεί στο πόστο του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας δεν θα μπορεί να συγκριθεί με τον Στόλτεμπεργκ. Ήταν ό,τι χειρότερο για τα ελληνικά συμφέροντα, όλα αυτά τα χρόνια. Κι ό,τι καλύτερο, παράλληλα, για την Τουρκία και τον Ερντογάν.