Ευχάριστες αλλαγές ισχύουν για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας από την έναρξη του νέου έτους, καθώς θα δουν μειωμένους λογαρισμούς χάρη στην κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας για τους νέους 15 έως 29 ετών, αλλά και γενναία μείωση για τους υπόλοιπους συνδρομητές από 1η Ιανουαρίου 2022.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και περιλαμβάνεται στο «χάρτη» των φοροελαφρύνσεων αφορούσε τις τηλεπικοινωνίας και το τέλος κινητής τηλεφωνίας.

Το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας -που υπολογίζεται προ του ΦΠΑ- μειώνεται στο 10%, από 12% έως 20% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τι θα δούμε στους λογαριασμούς

Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, κυμαίνεται από 2 - 10% σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό.

Το όφελος αυξάνει όσο μεγαλώνει και το ποσό του λογαριασμού. Συγκεκριμένα, για λογαριασμούς έως 50 ευρώ μέχρι σήμερα επιβαλλόταν τέλος 12%.

Με το νέο καθεστώς το τέλος μειώνεται κατά 2% και πάει στο 10%. Για τους λογαριασμούς από 50 έως 100 ευρώ, μέχρι σήμερα, το τέλος κινητής ήταν 15%. Πλέον πάει στο 10% (όφελος 5%). Ομοίως, το όφελος είναι 8% και 10% για λογαριασμούς από 100 έως 150 ευρώ και από 150 και άνω, αντιστοίχως.

Στους λογαριασμούς άνω των 150 ευρώ, ο συνδρομητής θα δει όφελος περί των 10 ευρώ, ενώ για λογαριασμούς κινητής έως 50 ευρώ το όφελος υπολογίζεται στα 2 ευρώ. Σημειώνεται ότι η έκπτωση του 10% αφορά και τα νομικά πρόσωπα, όχι μόνο τους ιδιώτες (φυσικά πρόσωπα). Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είχε δηλώσει, σχετικά, ότι το ετήσιο όφελος για τους πολίτες ανέρχεται στα 68 εκατ. ευρώ.