Η κυβέρνηση στοχεύει να βάλει τέλος στην «ηλεκτροπληξία», που προκαλούν στις τσέπες όλων μας οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ρεύματος, με την πρώτη μάχη να δίνεται σήμερα στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας.

Είτε έρθει ευρωπαϊκή απάντηση στην ακρίβεια από τις Βρυξέλλες είτε όχι, είναι θέμα χρόνου ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει το εθνικό σχέδιο που από τον Ιούνιο θα αντιμετωπίσει αυτό το ράλι των αυξήσεων στο ρεύμα

Το σχέδιο θα προβλέπει παρέμβαση στη χονδρική τιμή με πλαφόν πάνω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όταν τον Απρίλιο η μέση τιμή ήταν περίπου στα 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Άμεσα η λιανική τιμή θα πέσει κατά 20 περίπου λεπτά ανά κιλοβατώρα και θα φτάσει περίπου στα 16 λεπτά μακριά από τις σημερινές χρεώσεις που προκαλούν πονοκέφαλο.

Η κυβερνητική παρέμβαση θα αντιμετωπίσει και το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα για να μετατρέψει τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο.

Συγκεκριμένα, αύριο ο πρωθυπουργός με τους ηγέτες της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας καθώς και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.