Την Πέμπτη θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τα μέτρα για την στήριξη όλων των νοικοκυριών σε σχέση με τους αυξημένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα μέτρα θα ισχύσουν από 1ή Ιουνίου. Ακολούθως, την Παρασκευή θα γίνει η εξειδίκευσή τους από τους υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας, Χρήστο Σταϊκούρα και Κώστα Σκρέκα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για τα νέα μέτρα στήριξης ότι ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. «Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Νώριτερα, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης προανήγγειλε μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο κ. Πατέλης ανάρτησε μία φωτογραφία με ένα ψαλίδι και έγραψε: «Έρχεται ψαλίδι σε λογαριασμούς ηλεκτρισμού όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Σύσκεψη για τα μέτρα στήριξης στο Μέγαρο Μαξίμου

Tην Τρίτη έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το πλαίσιο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τις παρεμβάσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συζήτηση, που έγινε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφορούσε το πλαίσιο, προκειμένου να καθοριστεί πλήρως το πακέτο στήριξης για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συν τοις άλλοις, ο πρωθυπουργός, μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 18 Μαϊου, θα ζητήσει να γίνει στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα θέματα Ενέργειας, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.