Είδος πολυτελείας έχουν γίνει τα αγαπημένα εδέσματα των Ελλήνων και ξένων τουριστών, με την τιμή για το σουβλάκι και το καλαμάκι να έχουν φτάσει σε τιμές που πριν μόλις μερικά χρόνια φάνταζαν...ανέκδοτο.

Ενδεικτικά, οι αυξήσεις στις τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι oι εξής:

  • Καλαμάκι (χοιρινό ή κοτόπουλο): Το 2021 η τιμή κυμαινόταν στο 1.70 -1.80 ευρώ, ενώ φέτος έχει φτάσει έως και στα 2.20 ευρώ.
  • Πίτα (τυλιχτό): Πέρυσι η τιμή του έφτανε έως και τα 2.60 ευρώ, ενώ φέτος ως και τα 3.50.

Η τιμή του «ζαλίζει»

Υψηλές είναι οι τιμές και στα νησιά της χώρας, φτάνοντας πλέον σε νούμερα δυσθεώρητα για το ίδιο το προϊόν.

Ενδεικτικά:

  • Στην Τήνο το πιτόγυρο είναι στα 3.30 ευρώ και το καλαμάκι στα 2.10.
  • Στη Σύρο αντίστοιχα οι τιμές είναι στα 3 ευρώ και στα 2.
  • Στη Μύκονο το πιτόγυρο φτάνει έως και τα 3.50 και το καλαμάκι στα 2 ευρώ.
  • Στα Χανιά 3.60 και 1.80 αντίστοιχα.