Ανησυχητική ανοδική τάση συνεχίζει να καταγράφεται στις τιμές των καυσίμων. Μάλιστα, η αμόλυβδη ξεπερνάει τα 2,5 ευρώ το λίτρο σε ορισμένα νησιά, ενώ την ίδια ώρα στην Αττική, η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει στα 2,20 ευρώ, η ενισχυμένη «100άρα» στα 2,38€, ενώ το πετρέλαιο κίνησης στα 1,85€.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι και εντός της Αττικής καταγράφονται διακυμάνσεις στις τιμές, ανάλογα το πρατήριο και την περιοχή. Για παράδειγμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στον Ασπρόπυργο μπορεί να βρει κανείς αμόλυβδη σε τιμή κάτω των 2 ευρώ, ενώ στα Πετράλωνα έχει ξεπεράσει τα 2,30€.

Στην Κύθνο η τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει στα 2,50 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αμοργό και την Σαντορίνη στα 2,489 ευρώ και 2,48 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα. Αρνητικές πρωτιές καταγράφουν οι Παξοί με 2,57 ευρώ και η Νίσυρος στα 2,61 ευρώ. Στην Πάτμο, όπου η αμόλυβδη είχε φθάσει τα 2,5 ευρώ, μετά από παρέμβαση της εταιρείας, η τιμή έπεσε κατά 15 λεπτά.


«Θα ανέβει αρκετά»

Η πρόεδρος της Ένωσης των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την εκτόξευση της βενζίνης και την ανησυχία των πολιτών για περαιτέρω αυξήσεις.

«Σήμερα περιμένω παραλαβή, ξέρω ότι θα ανέβει αρκετά. Μέχρι να έρθει το βυτίο είναι η τιμή 2.20 ευρώ. Το πετρέλαιο έπεσε 0,04 ευρώ το Σάββατο. Η τιμή διαμορφώνεται τη στιγμή που έρχεται το τιμολόγιο. Το πρωί φορτώνουν και έρχεται το τιμολόγιο, όποιος ψώνισε εχθές πήρε με τις τιμές του προηγούμενου Σαββάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά.