Tρία χρόνια μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, οι μισθολογικές ανισότητες εξακολουθούν να υπάρχουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, η τρόικα έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την επανεξέταση του, ώστε να το καταστήσει δικαιότερο, χωρίς όμως να επέλθει κάποιο δημοσιονομικό κενό.

Ενα από τα πρώτα αξιοπερίεργα που συναντά κάποιος μελετώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι η μισθολογική αντιμετώπιση των εργαζομένων εντός του ίδιου υπουργείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των διαφορών που υπάρχουν προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών. Τον προϋπολογισμό εξόδων του υπουργείου επιβαρύνουν άμεσα οι μισθολογικές δαπάνες διαφόρων υπηρεσιών και φορέων. Ετσι, οι 18 εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού λαμβάνουν –μεικτά– 2.178,44 ευρώ τον μήνα ο καθένας, όταν στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το μέσο μηνιαίο κόστος των 50 υπαλλήλων είναι 1.887,46 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Την ίδια ώρα, οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) έχουν μεικτές μηνιαίες αποδοχές 2.390,22 ευρώ, όταν ο μεικτός μισθός των εργαζομένων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) είναι κατά 15 ευρώ μικρότερος (2.375,6 ευρώ) και της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) μόλις 108 ευρώ περισσότερα (2.498,35 ευρώ). Να σημειωθεί ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) έχουν μεικτές μηνιαίες αποδοχές 2.085,05 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.moneypro.gr